StoryEditorOCM
ŠibenikOrkanska bura nosi krovove

Na sportskoj dvorani OŠ Meterize odvojila se gumirana izolacija, a na zgradi direkcije dječjih vrtića u TEF-u vjetar otpuhao dio crjepova

24. listopada 2017. - 18:55

Orkanska bura koja po Šibeniku od jutros lomi stabla, odvojila je dio krova sa sportske dvorane škole na Meterizama. Nije riječ o klasičnom crijepu, već se odlijepio dio specijalne, gumirane presvlake s ravne terase nad sportskom dvoranom. Prema riječima Margit Vrbičić, ravnateljice OŠ Meterize, bura bi mogla sve odnijeti nastavi li puhati jednakom snagom.

-Srećom, nema kiše, jer terasa propušta vodu i bila je sanirana upravo s tom presvlakom. Nadam se da će se do jutra vjetar smiriti, tako da se možemo popeti na krov i utvrditi razmjere štete, kazala je Vrbičić. Šteta sigurno nije tako mala, no to ćemo tek vidjeti kada na teren izađu procjenitelji, dodala je ravnateljica.

Nastava se jutros odvijala uobičajeno, s tim da je Vrbičić zabranila popodnevne treninge u dvorani, dok se točno ne utvrdi stanje krova. Školu na Meterizama inače, od same izgradnje prate nesretne okolnosti. Otvorio ju je prije četiri godine tadašnji ministar obrazovanja Željko Jovanović i već je prokišnjavala, ne samo na krovu. Pojavile su se naime, pukotine na zidovima zbog loše izvedbe, te je školska zgrada bila naknadno popravljana, uz silna natezanja s izvođačem. Gradile su je dvije tvrtke, od kojih ni jedna više ne posluje.

Uslijed današnje bure stradao je krov na još jednom objektu u vlasništvu Grada Šibenika. Riječ je o zgradi uprave dječjih vrtića u kompleksu bivšeg TEF-u, s koje je vjetar odnio dio crjepova, obavijestio je dogradonačelnik Danijel Mileta. U vezi sa školom na Meterizama, bit ćemo pametniji kada se bura stiša, dodao je, no sumnja da će se šteta od ikoga moći naplatiti s obzirom na dosadašnje komplikacije s izvvođačima radova. Po svoj prilici, napominje, krov ćemo morati popraviti vlastitim sredstvima.
 
 

18. travanj 2024 13:01