Veleučilište organizira tri skupa Dekan Ivan Malenica najavio međunarodnu konferenciju o obalnom i pomorskom turizmu, okrugli stol o cruising turizmu i najavnu konferenciju Studentskog doma Palacin

Veleučilište organizira tri skupa

Sutra u 10 sati će u Solarisu započeti dvodnevna 3. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Izazovi današnjice: održivi obalni i pomorski turizam" koju pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva turizma te u partnerstvu sa Institutom za turizam organizira Veleučilište u Šibeniku.

Događaj je na današnjoj konferenciji za novinare najavio Ivan Malenica, novi dekan Veleučilišta u Šibeniku naglasivši kako je cilj skupa koji okuplja neka od najeminentnijih imena iz područja pomorskog i obalnog turizma promocija održivog ekonomskog rasta i zapošljavanja, prepoznavanje i unapređivanje turističkih destinacija i proizvoda.

U sklopu konferencije u petak će (od 12 do 14 sati)  u šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić biti organiziran i okrugli stol o razvoju cruising turizma u Šibeniku na kojoj će o toj temi govoriti dr. sc. Hrvoje Carić sa Instituta za turizam, inače autor studije o razvoju cruising turizma u Dubrovniku, a u radu skupa sudjelovat će i šibenski gradonačelnik Željko Burić i ravnatelj Lučke uprave Šibenik Marijan Petković.

- Veleučilište se želi približiti lokalnoj zajednici i participirati u njezinom razvoju. Imamo vrsne stručnjake i vanjske suradnike koji svojim znanjem mogu pomoći, pogotovo razvoju turizma u Gradu i Županiji- obrazložio je dekan organizatorsku ulogu šibenske visokoškolske institucije u dva događaja.Također je najavio i konferenciju o projektu Sudentskog doma Palacin koja će se održati u idući petak, 20. listopada na tvrđavi Barone te formalno označiti početak projekta vrijednog 84 milijuna kuna. Njime će se do 2020. godine studentskoj populaciji u Šibeniku osigurati primjereni smještaj u objektu sa 330 ležajeva te studentskom restoranu.

- Od ukupne vrijednosti investicije, 79 milijuna kuna osigurat će kroz fondove Europska unija, dok će ostatak od oko 4 milijuna kuna biti izdvojen iz gradskog proračuna Šibenika. Riječ je, međutim, o okvirnim podatcima. Moguće je, naime, da kroz sustav javne nabave, grad uspije smanjiti svoj udjel. Nakon početne konferencije bit će raspisan natječaj za izradu glavnog i izvedbenog projekta, pa se nadam da ćemo sredinom iduće godine pokrenuti proceduru za izbor izvođača radova-kazao je dekan.

Izrazio je zadovoljstvo što je ove akademske godine 4 studijska programa Veleučilišta u Šibeniku upisalo 420 brucoša, podjednako kao i lani, te što na Veleučilištu trenutno studira 1100 studenata od kojih između 60 i 70 posto nije iz Šibensko-kninske županije.

- Veleučilište im je interesantno zbog programa koje ćemo upotpuniti već prijavljenim preddiplomskim stručnim studijem poslovne informatike i specijalističkim diplomskim studijem javne uprave. Također i zbog atraktivnosti grada, mogućnosti održavanja stručne prakse i sezonskog zapošljavanja koje potencijano može značiti i osiguranje stalnog posla. Do 1. listopada ove godine, naime, čak 500 studenata Veleučilišta u Šibeniku koristilo je usluge našeg Studentskog servisa, što znači da uspješno spajaju obrazovanje sa sezonskim poslom uz velike izglede za trajno zaposlenje-konstatirao je Malenica.

Naslovnica Šibenik

Najčitanije

Radnicima za svako dijete daju 3400 kuna Ankica i Mate Burić, bračni par i vlasnici tvrtke MIAB, imaju recept za poduzetnički uspjeh i zadovoljstvo svojih zaposlenika. A znaju i kako bi zadržali mlade u domovini...

Ankica i Mate Burić, bračni par i vlasnici tvrtke MIAB, imaju recept za poduzetnički uspjeh i zadovoljstvo svojih zaposlenika. A znaju i kako bi zadržali mlade u domovini...
Kada je Antonija Slatinu nazvao poslovođa Mario Škaro, voditelj pogona u MIAB-u, dok je bio na bolovanju, pomisl...
Ankica i Mate Burić, bračni par i vlasnici tvrtke MIAB, imaju recept za poduzetnički uspjeh i zadovoljstvo svojih zaposlenika. A znaju i kako bi zadržali mlade u domovini...