StoryEditorOCM
ŠibenikPrekogranična suradnja vrijedna 12 milijuna kuna

U Posušju potpisan ugovor - za razvoj poduzetništva u sektoru metala i plastike stiže europski novac

Piše šibenski.hr
Foto: Razvojna agencija ŠKŽ
10. listopada 2017. - 17:34


Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur u ponedjeljak je Posušju s načelnikom Općine Posušje Brankom Begom i ravnateljem Javne ustanove Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG Ivanom Jelčićem potpisala Ugovor o partnerstvu na provedbi projeka „Compete Plamet“ ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna.
 

Projekt čiji je puni naziv „Povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru metala i plastike kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poslovne infrastrukture „Compete Plamet“ je u rujnu ove godine pozitivno ocijenjen i odobren za financiranje iz programa prekogranične suradnje pod nazivom “Interreg Hrvatska -Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020“.

Projekt će biti sufinanciran s 85 posto sredstava iz Europske unije, a učešće partnera u vrijednosti 15 posto projekta u potpunosti je osigurano kroz rad djelatnika svih partnera na projektu. To znači da nema potrebe dodatnog sufinanciranja od strane županije, općine i razvojnih agencija s obje strane granice.

Projektom će se ojačati sektori metala i plastike, nabavit će se CNC strojevi, tri za partnere iz BiH i četiri za Šibensko-kninsku županiju, obnovit će se prostori u poslovnim zonama Podi d.o.o. u Šibeniku i Osrdak u Posušju, uspostaviti mreža znanja i obradni centri za sektor metala i plastike u prekograničnom području, te će se obučiti osobe koji će postati treneri za rukovanje strojevima.

- Za Šibensko-kninsku županiju ovaj projekt predstavlja nastavak aktivnosti u sektoru metala i plastike te je komplementaran s već provedenim projektom Razvojne agencije Šibensko-kninske županije „Razvojno- inovacijski centar Alutech“, kaže Mira Lepur i dodaje da njegova realizacija službeno počinje 15. listopada i traje dvije godine.



 

26. travanj 2024 17:58