StoryEditorOCM
ŠibenikKOMEMORATIVNI SKUP U BULIĆU

Suborci se prisjetili Željka Čubrića, prvog poginulog branitelja u Domovinskom ratu sa šibenskog područja

Piše Ante Talijaš
1. rujna 2017. - 14:44

Komemorativnim skupom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na mjestu njegove pogibije, u Buliću kod Lišana Ostrovačkih je odana počast i obilježena 26. godišnjica smrti Željka Čubrića iz Pirovca, prvog poginulog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu sa šibenskog područja. Svoj život na oltar Domovine Željko Čubrić položio je 31. kolovoza 1992. uslijed neprijateljske granate ispaljene sa položaja u Kolarni.



Uz članove obitelji, vijence su položili Željkovi suborci iz 1 A bataljuna 113. brigade, veterani ove šibenske legendarne brigade, potom članovi UDVDR-a, izaslanstvo OMB 113. brigade Cobre, predstavnici Udruge Specijalne policije Jastrebovi, čelnici općina Lišane Ostrovačke i Pirovca, predstavnici Mjesnog odbora Bulić.

Prigodno bogoslužje predvodio je mjesni župnik Luka Banić, dok su se svojim govoroima Željka prisjetili nekadašnji zapovjednik 1 A bataljuna Zdravko Bošnjak te načelnik općine Pirovac Ivan Gulam.



- Zadovoljan sam što se odavanju počasti našem Željku povodom obljetnice njegova stradavanja odazvao veliki broj bivših pripadnika 113. brigade i njegovih suboraca. Želio bih da se ubuduće ovo obilježavanje i davanje pijeteta Željku podigne na viši državni nivo. Zahvalio bih se svima koji su pomogli u organizaciji – kazao je Dragan Toljan, Željkov suborac i inicijator ovog komemorativnog skupa.
 

24. travanj 2024 19:21