StoryEditorOCM
ŠibenikBruna Lokas pobjednica plivačkog maratona na Jadriji

Večeras na jadrijsku feštu i svečano proglašenje pobjednika kod H20, uz svirku No.1, iće i piće

6. kolovoza 2017. - 16:45

"Cijeli se Šibenik", domicilni, zagrebački i drugdje raseljeni okupio na popločanoj plaži pred kafićem H20 na Jadriji, nestrpljivo očekujući početak prvog jadrijskoga plivačkog polumaratona u povodu 95. obljetnice najstarijeg šibenskog kupališta "od kolina". Za plivanje na 500, 1500 i 100 metara prijavilo se staro i mlado vjerno svojoj Jadriji - čak 120 odraslih i tridesetoro djece, od kojih su neki, govorka se, stvar shvatili vrlo ozbiljno te se intenzivno pripremaju zadnja dva tjedna.

Najstariji plivač, šibenski zet Franjo Wassung napunio je 81 i isplivao 1500 metara, a najmlađi, Bepo Šišak, rođen je 2011: djedovi, unuci i pokoja baka, rame uz rame u različitim kategorijama na svakom srcu jadrijaša s pedigreom dragim relacijama "bazen-trampulin" (500 i 1500 metara) te "bazen prve kabine" (djeca).

-Zatečena sam odazivom, nisam ni sanjala da ćemo privući ovoliko ljudi, oduševljena je Darija Bučević, sa suprugom Zvonimirom zvanim Buč i grupom drugih jadrijaša, poput Šarića, Sanje i Igora, te Saše Runjića, rodonačelnica i organizatorica ovog plivačkog natjecanja na kojem je apsolutna pobjednica u utrci na 1500 metara 15 godišnja plivačica Bruna Lokas, inače višestruka slavodobitnica starijeg brata jadrijskog maratona, onog već uglednog i razglašenog, u Raslini.

Buč, inače glazbenik, rekreativni je plivački maratonac zadnjih godina pa je valjda njemu prvom sinula ideja, objašnjava Darija uz napomenu da je ovo ipak prototip "pravog" maratona, s medaljama i peharima koji će se na istoj stazi odvijati dogodine, temeljitije pripremljen, no sigurno jednako zabavan kao i ovaj na kojem je misao vodilja bila da je ipak riječ najprije o društvenom događaju kakve je grijeh propustiti, budući da su uvijek protkani dobrom zafrkancijom, čega na Jadriji nikad nije manjkalo, naprotiv.

Organizatori posebno zahvaljuju na potpori TZ Grada Šibenika koja je osigurala majice s kojima će ovaj put biti nagrađeni najbolji na ovome "prototipskom jadrijskom maratonu". A oni su:
Na 1500 metara: Bruna Lokas, Miro Bušac, Luka Županović; na 500 metara: Dean Pavković, Joso Šarić, Ivan Marić; djeca :Lovre Šižgorić, Vito Sudarević, Karlo Belakušić.
Fešta sa svečanim proglašenjem pobjednika u svim kategorijama je navečer na Jadriji, uz svirku sastava No.1 – Buco i prijatelji, također uz potporu TZ Grada Šibenika, Grada Šibenika, i kafića H20, ističu organizatori.



 

24. travanj 2024 16:52