StoryEditorOCM
ŠibenikBurić s Jandrokovićem na Brodarici

Šibenik se ponosi s vatrogascima i građanima koji su obuzdali vatrenu stihiju i spasili domove

Piše Šibenski.hr
18. srpnja 2017. - 18:37

-Zahvaljujem našim hrabrim momcima što su obranili domove naših građana od vatrene stihije, kao i našim sugrađanima koji su pomogli u gašenju požara. Cijeli je Šibenik na sve vas izrazito ponosan. Obranili ste nečiji dom, spriječili tragedije, zaustavili još ozbiljnije posljedice, izjavio je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić prilikom obilaska opožarenih lokacija na šibenskom području.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i zapovjednik vatrogasne zajednice Darko Dukić pridružili su se gradonačelniku u obilasku područja Brodarice pored Šibenika koje je prije dva dana zahvatio veliki požar, u kojem je izgorjelo oko četiri hektara borove šume, makije i trave.

-Ljudima koji su sudjelovali u gašenju požara treba izraziti svako poštovanje i zahvalnost za to što su učinili. U Brodarici je vatra zaista bila nadomak kuća, širila se nevjerojatnom brzinom zbog jake bure i zato treba zahvaliti i vatrogascima, zapovjednicima, policiji, svima koji su sudjelovali u gašenju tog požara, što je moguće uz kvalitetne ljude i sustav koji dobro funkcionira u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji, istaknuo je Jandroković.

-Postoje zakonske odredbe i regulacije, odnosno plan aktivnosti, stupnjevanje intervencija. Konstantno smo u komunikaciji s glavnim vatrogasnim zapovjednikom u tome dijelu gdje radimo. Za svoju županiju mogu reći kako u posljednjih deset dana, vezano za svih 79 požara, ni u jednom trenutku nije došlo do šuma u komunikaciji i radimo sve sukladno zakonskoj regulativi, naglasio je Dukić.

Obilasku terena u Brodarici nazočili su i župan Goran Pauk, Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik i Ivica Kostanić, načelnik PU Šibensko- kninske te zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić. Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković ranije je obišao i opožareno područje u Općini Bilice.

18. travanj 2024 04:47