StoryEditorOCM
ŠibenikVatra pod kontrolom

Brodarica je obranjena sa zemlje i iz zraka - nagorio samo jedan krov na obiteljskoj kući (FOTO)

16. srpnja 2017. - 16:00

Brodarica je obranjena, javlja Darko Dukić, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice, nakon dramatičnih preokreta na užarenom prizorištu u neposrednoj blizini obiteljskih kuća tzv. Ražinskoga naselja na kopnenom dijelu Brodarice.

Srećom, samo je jedan krov pretrpio lakše oštećenje u konačno lokaliziranom požaru koji je izbio u 10,38 sati na travi i makiji te se nošem jakom burom velikom brzinom proširio na ukupno 4 hektara i u jednom trenutku došao između kuća.

Na terenu je još uvijek oko 60 vatrogasaca JVP-e i pripadnika DVD-ova koji su prvo odolijevali s 13 navalnih vozila da bi preokret u korist gasitelja i imovine donio prvo jedan, a nešto poslije i drugi kanader, čije su vodene bombe značajno prigušile podivljalu vatru. I građani su pokazali prisebnost te su mnogi od njih prionuli gašenju požara pod vlastitim prozorima. Među gasiteljima-civilnim i profesionalnim - nema ozlijeđenih.

Vatrogasci će do večeri ostati na opustošenom terenu sanirati manja zgarišta, a na ruku im ide i što je bura jenjala već oko 13 sati smanjujući opasnost od ponovnog razgaranja. Zbog gustog dima i sigurnosti vatrogasaca magistrala koja prolazi Brodaricom bila je zatvorena, te se promet odvijao preko Boraje.

23. travanj 2024 10:56