StoryEditorOCM
ŠibenikA što će im red vožnje?

Uzalud su sat vremena čekali Autotransportov autobus za Brodaricu - sreća pa ima taksija!

Piše Katarina Rudan

Foto: čitateljica
2. srpnja 2017. - 13:43


Koliko se možemo uzdati u javni gradski prijevoz i naš Autotransport? Najbolje to znaju sugrađani koji o njemu ovise i nerijetko nas zovu s informacijama kako autobus za, primjerice, Vidike, Meterize ili Šubićevac – pogotovu vikendom i praznikom – nije vozio a trebao je.
I tako nakon čekanja i do pola sata s nadom da će ipak doći, na kraju moraju "zapaliti" pješice, stopirati ili uzeti taksi.

S istim problemom javila nam se danas s autobusnog stajališta kod tržnice čitateljica iz Brodarice, te riječju i fotografijom potvrdila da autobusa nema.

- Više od 45 minuta nas dvadesetak čekamo autobus za Brodaricu koji je s pijace trebao krenuti u 10,30 sati. Tako piše u voznom redu subotom, nedjeljom i praznikom. Ali, nema ga, ne znamo zašto. Naravno, pošto je nedjelja u kiosku ATP-a nema nikoga, zvala sam na nekoliko telefonskih brojeva u Autotransport, ali nitko se ne javlja. I nije ovo prvi put. Doduše, rijetko koristim gradski prijevoz, no ljudi koji svaki dan njime putuju kažu da je situacija užasna. Svako malo ne dođe i radnim danom, a pogotovu vikndom i praznicima, rekla nam je ogorčena sugrađanka.

Dodala je da im ne preostaje ništa drugao nego udružiti se i pozvati taksi.

Naravno, i sami smo pokušali doći do informacije u ATP-e što je uzrok nedolaska autobusa, ali zadesila nas je ista "sreća" kao i gospođu s Brodarice. Pa, nedjelja je i ne radi se...

 

24. travanj 2024 17:26