StoryEditorOCM
Šibenik256 parkirnih mjesta

Radovi na Poljani trebali bi početi u prosincu. Plan je glavni šibenski trg završiti u svibnju 2019. godine

Piše Šibenski.hr
20. lipnja 2017. - 14:01

U utorak su predstavnici investitora, Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga i gradonačelnik Željko Burić, prezentirali poziv za javno nadmetanje za uređenje troetažne podzemne garaže i trga s prezentacijom arheologije i trafostanicom na Poljani.

Procijenjena vrijednost javne nabave iznosi nešto više od 50 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 25. kolovoza. Radovi na Poljani bi trebali započeti u drugoj polovici prosinca 2017. godine, dok je rok za njihovo izvođenje malo više od 16 mjeseci, što znači da bi uređenje glavnog gradskog trga trebalo biti dovršeno u svibnju 2019. godine.

„Došli smo do trenutka kad je, nakon duge procedure, raspisan javni poziv za izvođenje radova na velikom projektu uređenja glavnog gradskog trga Poljane. Projekt je san brojnih generacija Šibenčana; bit će to novi ulaz u grad, a ujedno i jedan dio u mozaiku uređenja cjelokupnog centra grada.“ – rekao je dr. Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

„Projektom je predviđeno novih 256 parkirnih mjesta što je tri puta više nego sada, a sam trg bi trebao biti uređen na reprezentativan način i ono što je najvažnije, vraćen građanima“. – rekao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga.

Objava natječajne dokumentacije za uređenje Poljane posljednja je od tri faze kojom se završavaju sve formalne pripreme za početak radova na samom tijelu ovog središnjeg šibenskog trga. Podsjetimo, prva faza započela je ranije nove godine radovima Vodovoda i odvodnje d.o.o. na anuliranju cijevi koja dijagonalno presijeca Poljanu, dok su u drugoj fazi izvedeni istražni arheološki radovi istraživanja kojim su utvrđeni gabariti sjeveroistočnog bedema bastiona Bernardi, dok u središtu Poljane nisu pronađene nikakve arheološke strukture. Bastion Bernardi, koji se nalazi ispred gradske knjižnice će biti ponovno otkriven i prezentiran na novouređenom trgu. Podsjetimo i to da kako će se radovi na sustavu odvodnje nakon turističke sezone nastaviti od Ulice Petra Grubišića do dvorane Miminac.

Dinamikom izvođenja radova na Poljani prvo je predviđeno uređenje podzemne garaže, a potom uređenje gornjeg platoa s posjetiteljsko – turističkim sadržajima - kioskom, caffe barom, tribinama nad ulazom, nadstrešnica s organiziranim sjedenjem i ambijentalnim osvjetljenjem, fontanom ujedno i vodenim satom, tribinama ispred knjižnice za potrebe projekcije i promocije ili biblioteke na otvorenom.

19. travanj 2024 17:53