StoryEditorOCM
Šibeniknovi festival u Šibeniku

Laibach i Josipa Lisac najzvučnija glazbena imena Changera

20. lipnja 2017. - 13:29

Multimedija, dječje radionice, glazbeno-zabavni program, gastronomska ponuda i ulična umjetnost sadržaji su novog festivala u Šibeniku nazvanog "Changer", koji će se prvi put održati od 26. do 28. srpnja na ulicama, trgovima, izložbenim prostorima povijesne gradske jezgre i tvrđavama Sv. Mihovil i Barone.

"Changer" dovodi u Šibenik "changere", izuzetne pojedince koji u području svoga djelovanja pomiču granice i stvaraju nove standarde, obrasce i izričaje; među njima najzvučnija imena iz glazbenog svijeta svakako su planetarno poznati slovenski sastav "Laibach" i pjevačka diva Josipa Lisac. Laibahovci nastupaju na Tvrđavi sv. Mihovila 27. srpnja, a dan poslije na Baroneu je večer s Josipom, najavljuje Marko Perica, direktor agencije Fakat, koja je osmislila koncept ovog festivala i potpisuje se kao izvršni organizator "šibenskog susreta talenta, znanja i vještina".

Programi "Changera" besplatni su za Šibenčane i njihove goste, a obuhvaćaju također izlaganja inovativnih lidera iz poslovne zajednice, radionice za različite uzraste na temu novih tehnologija te multimedijsku umjetnost. Multimedijalnost je inače poveznica svih sadržaja na "Changeru" i opće mjesto uličnih izvedbenih programa. Prvi put u Hrvatskoj ovdje će biti postavljeni luminari britanske umjetničke grupe "Architects of air", a dio uličnog programa su i androidni "Led Drummersi", također Britanci, te "Senior Markusen" iz Njemačke, multiinstrumentalisti na netipičnim glazbalima, ističe Perica.

Budući da je Šibenik grad djece, tijekom dva dana "Changera" laboratorij njihovih vještina bit će "Inovativnica", sastavljena od šest radionica za najmlađe različitih uzrasta posvećenih novim tehnologijama i novim društvenim trendovima, a voditelji su Larisa Navojec, Hrvoje Jelinčić, Nenad i Alen Sinkauza, Maja Patafta, Maja Puhovski, Irena Bakić....

A u gastronomskom programu pod nazivom "Four Croatia" (od 21. do 30. srpnja), koji će zahvatiti i dvodnevni "Changer", reinterpretiraju se tradicionalne namirnice i autohtone vinske sorte Hrvatske u koncept suvremene ulične hrane.

– Ne možemo stihijski prihvaćati sve festivale koji nam se nude, stoga smo postavili "Changer" kao novi koncept organizacije kulturnih i turističkih programa koji će našem gradu donijeti novu vrijednost – obrazlaže gradonačelnik Željko Burić. Gradska uprava provodi "Changer" u tijesnoj suradnji s TZ-om Grada, čiji je direktor Dino Karađole uvjeren da će razvojem ovoga dugoročnog koncepta "Changer" postati jedan od vodećih festivala, a Šibenik destinacija visokokvalitetnog turizma.
– Šibenik se kroz povijest pokazao inovativnim gradom, a to pokazuje i ovom manifestacijom – zaključuje Karađole.

19. travanj 2024 20:00