StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt županijske Razvojne agencije

Abeceda za poduzetnike u budućem Jadranskom poslovnom centru prioritet ministarstva za 20 milijuna kuna iz eu fondova

3. lipnja 2017. - 14:08

Projekt Jadranskog poslovnog centra (Adriatic Business Center-ABC) Razvojne agencije Šibensko-kninske županije prošao je drugu fazu kvalitativne provjere Ministarstva gospodarstva i poduzetništva i uvršten je na prioritenu listu projekata koji će u cjelokupnom iznosu biti financirani iz europskih strukturnih fondova, izvijestila je Mira Lepur, ravnateljica županijske Razvojne agencije.

ABC je vrijedan 20 milijuna kuna i u cijelosti ga je osmislila agencija vlastitim snagama. Cilj je proširiti ljudske i prostorne kapacitete agencije za potporu županijskim poduzetnicima. Pružat će im usluge tijekom svih faza poslovanja-od osnivanja poduzeća, finaciranja projekata europskih i drugih fondova, do istraživanja tržišta, internacionalizacije i pomoći u privlačenju investicija.

Za tu svrhu predviđena je obnova stare tvorničke zgrade TLM-a ukupne površine od oko 1700 četvornih metara s 30-ak potpuno opremljenih ureda, sadrži kutak za djecu, četiri malena studija za kreativne industrije poput primijenjenog dizajna, marketinga i audiovizualne produkcije, te zajednički radni prostor za oko 50-ak poduzetnika. Obnovit će se i velika sala za sastanke i druge namjene, te vanjski prostor s parkingom za oko 60 ak automobila, sa zadovoljstvom ističe Lepur.

Partneri Razvojne agencije u ovom projektu  su  Šibensko-kninska županija, Razvojna agencija Istarske županije IDA d.o.o. i Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci STEP RI.
-Očekujemo da će ovo potaknuti i druge poduzetničke inicijative, optimistična je Mira Lepur. 
 

19. travanj 2024 02:00