StoryEditorOCM
ŠibenikPopularna plaža na Brodarici

Vaše je samo da uzmete šugaman i kupaće: Rezalište će biti spremno za špicu sezone

Piše Šibenski.hr
2. lipnja 2017. - 14:00

„Radovi na plaži u Brodarici u završnoj su fazi te će uređena plaža biti spremna za dolazak kupača u turističkoj sezoni. Gotovo 20 godina ova plaža nije imala adekvatne sadržaje i primjeren izgled kakav Brodarica zaslužuje obzirom na njezin intenzivan turistički razvoj. Na ovome ne namjeravamo stati, otvorili smo Sportsko-rekreativni centar Ražine koji s plažom planiramo povezati uređenjem biciklističkih i pješačkih staza, a nastavljamo i s projektom izgradnje sustava odvodnje što je dodatni vjetar u leđa razvoju ovog dijela Šibenika.“ kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić prilikom današnjeg obilaska završnih radova na uređenju plaže u Brodarici.



Predstavnici izvođača radova, tvrtke Inovator, gradonačelnika i njegove suradnike su upoznali s posljednjim detaljima koji su preostali kako bi nova plaža zasjala u novom ruhu.

Uređenje plaže u Brodarici obuhvaća 500 metara obalnog područja, a plaža je tematski podijeljena na više dijelova, a sadržajima je prilagođena svim generacijama.

Istočni dio plaže, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom, središnji dio plaže obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade.



Na plaži je predviđeno parkiralište s 200 parkirnih mjesta za automobile od kojih je 10 namijenjeno vozilima osoba s invaliditetom, a osigurana su i parkirna mjesta za motocikle. Sadržaj je obogaćen objektom turističko-ugostiteljske namjene, a postavit će se sanitarni čvorovi, tuševi i svlačionice te pripadajuća urbana oprema.

25. travanj 2024 11:03