StoryEditorOCM
ŠibenikIma još dobrih ljudi

Za samo pet dana prikupljen novac za liječenje Šibenke Željke Štokić: Sretna sam i hvala svima!

31. svibnja 2017. - 12:50

U pet dana nakon objave humanitarne akcije za prikupljanje novca za liječenje Šibenčanke Željke Štokić, na računu Hrvatske poštanske banke našao se iznos dostatan za iduću- treba vjerovati i posljednju, ozdravljujuću- etapu u borbi za život te jednostavne, ustrajne, realne i najposlije lijepe, mlade žene.

Željki je rak debelog crijeva dijagnosticiran prije 13 godina tek što je navršila treće, i krenula u četvrto, desetljeće života.
Imala je „obitelj u izgradnji“ s dvoje sitne djece, taj grom iz vedra nema pogodio ju je u periodu kad ti na pamet pada sve osim teške bolesti, u vrijeme kad uživaš u obiteljskoj sreći s onima koji rastu pred tvojim očima, i mužem s kojim si naprosto sretna...

Tko uopće može očekivati, što očekivati- iti pomišljati!- da će se tako teško razboljeti u trideset i prvoj, kad i u daleko poznijim godinama mislimo kako se „te stvari“ događaju nekim drugima...
No zloćudna bolest ne bira i puna je iznenađenja...najčešće zlosretnih, rijetko onih sa sretnim završetkom.

E za tu rijetku prigodu već se trinaest godina bori hrabra i pametna Željka Štokić rezonirajući- već bih do sada umrla da mi je suđeno! Možda joj je, misli ona, suđeno proći sva ta teška iskušenja ali- ostati na nogama.
Imala je, veli, uspone i padove u tih 13 godina izlječenja pa vraćanja karcinoma, samo na drugo mjestu u njenu tijelu. Držao ju je vlastiti stameni karakter i čelični potpornji obiteljskih odnosa, podrške prijatelja, a nadasve djeca koja su joj rasla pred očima i zbog kojih je- opet ću je citirati- sebi rekla „moraš živiti kako god znaš“!

Dok ovo pišemo, Željka Štokić je na autoputu za Zagreb. U pet dana sakupljen je iznos dostatan za liječenje u najsuvremenijoj dijagnostičko terapijskoj klinici Radiochirurgija u Svetoj Nedjelji kod Zagreba. Evo što nam je rekla:
-Da, sutra kreće terapija i trajat će 10-15 dana za prvu ruku. Toliko sam dirnuta tim brzim prikupljanjem novca u humanitarnoj akciji koju smo morali pokrenuti jer sama ne bih mogla financirati tu terapiju- dugogodišnja borba s bolesti iscrpila me je na svaki način pa i financijski. Dirnuta sam tolikom pažnjom i ljubavi poznatih i nepoznatih da se osjećam nekako- blagoslovljeno. Srce mi je ogromno i vjerujem da će sve ovo uskoro biti iza mene. Nemate pojma koliko ljudi me je nazvalo, poslalo poruku, mail... Da, i dalje ne izgledam kao bolesna osoba, moj je izgled znak snage i želje za životom. I cijelom našom obiteljskom situacijom bez koje ne bih mogla ništa.

Na facebooku je pokrenuta grupa „Život je jedan, život je vrijedan“ i tu se nalazi priča o Željkinoj borbi za život. Pitam je- hoće li se opet natjecati za Miss mama a ona kaže da neće, da je to bilo tada i gotovo, ali da će rado sudjelovati i pomoći u organizaciji koju sada vodi, i za koju ima licencu, Maja Gnjidić.
-Sigurna sam da će do tada moja noga koja mi sad stvara problem zbog karcinoma u zdjelici, do tada prohodati kako treba! Hvala svima koji su pomogli- govori Željka Štokić. Pred njom je još nešto kilometara autoputa do Zagreba a pred njom je, nakon terapije u najsuvremenijoj klinici u ovoj regiji, Radiochururgiji Zagreb, normalan nastavak života bez muka i patnji kao do sada.

25. travanj 2024 04:57