StoryEditorOCM
ŠibenikBurić posjetio Kaprije i Zlarin

Nabavit ćemo nove brodove i bolje povezati naše otoke s kopnom

Piše Šibenski.hr
27. svibnja 2017. - 22:19


Gradonačelnik Grada Šibenika i ponovni kandidat za tu funkciju dr. Željko Burić s kandidatom za svog zamjenika Paškom Rakićem, danas je obišao otoke Kaprije i Zlarin gdje se družio s otočanima.

„Otoci našeg arhipelaga su biseri Grada Šibenika. Naši otoci moraju živjeti tijekom cijele godine i imati jednake uvjete kao i ostali dijelovi grada. Svjesni smo kako je otočanima glavni problem prometna povezanost, stoga Grad Šibenik intenzivno radi na pripremi dokumentacije i provedbi projekta pomorskog povezivanja svih otoka brzim brodskim linijama koje bi prometovale puno češće nego je to sada slučaj. Realizacijom projekta UrbEco nabavit ćemo nove brodove i reorganizirati morske linije prema našim otocima.“, kazao je gradonačelnik Burić prilikom današnjeg posjeta otocima šibenskog arhipelaga.



Burić je podsjetio na veliki projekt na kojem je Grad u proteklom razdoblju vrlo uspješno radio. „Do ljeta 2020., kada je planiran završetak projekta razvoja koraljarstva na Zlarinu, na otok koraljara ući će 26 milijuna kuna i time će biti okrenuta nova stranica u razvoju ovog otoka, morskog predgrađa Šibenika. Europska unija financirat će 75% od tog iznosa. Kada smo prije nekog vremena prvi put predstavili namjeru utemeljenja Hrvatskog centra koralja, mnogi su bili skeptični, a sada je taj projekt pred ostvarenjem.“, kazao je Burić.

Gradonačelnik Burić za kraj je još naglasio kako Grad čini sve da otočanima olakša svakodnevni život i izvan turističke sezone. „Život na otoku prepun je izazova s kojima se ne može baš svatko nositi. Mi se trudimo i radimo na tome da stanovnici naših otoka imaju jednake uvjete za život kao i svi drugi naši građani. U narednom periodu imamo u planu izgradnju kraka otočnog vodovoda prema Kapriju, Žirju, Zlarinu i Obonjanu. Obnavljamo infrastrukturu i potičemo razvoj otoka koji moraju živjeti tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnim mjesecima.“, kazao je gradonačelnik Burić prilikom današnjeg posjeta otocima šibenskog arhipelaga.

26. travanj 2024 18:50