StoryEditorOCM
ŠibenikAkcija čišćenja

Iz mora uz šibensku rivu izronile gume, boce, ratkape, šlape... (FOTO)

27. svibnja 2017. - 14:41

Šibenska gradska uprava bila je nositelj akcije čišćenja podmorja ispred šibenske rive koja je održana u subotu prijepodne. U akciju su se uključili i ljudi iz Turističke zajdnice te vatrogasci, kako profesionalni tako i dobrovoljni. Dapače, ronilačka odijela obukli su njihovi prvi ljudi- Dino Karađole i Darko Dukić:

- Činjenica je da ovaj dio od mula Krke do katedrale dugo nije čišćen. Do sada smo ovakve akcije radili više u Docu. Međutim, otkako je kolektor u funkciji i na ovom potezu more je čisto i bistro. Ipak, potrebno je ukloniti smeće koje se nalazi na dnu- rekao je Dino Karađole, direktor šibenske Turističke zajednice prije zarona.

Evo što nam je izjavio Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik:
- Osobno sam sudjelovao u pedesetak sličnih eko akcija. Inače, vatrogasci iz godine u godinu sudjeluju u sličnim akcijama, ne samo u Šibeniku već u svim mjestima u županiji. Naravno, pozivam i stanovništvo da se uključe u ovakve hvale vrijedne akcije. Iskoristit ćemo prigodu i snimiti dno te napraviti video klipove, isto kao što u zadnje vrijeme snimamo teren i iz zraka- kazao je Dukić.

Valja spomenuti da su osim šibenskih vatrogasaca šibensko podmorje čistili i njihovi kolege iz Vodica, Rijeke i Dubrovnika:
- Ronioci su zaista magnet i ova šibenska akcija je samo šlag na tortu projekta koji se pod kišobranom gradske uprave provodi u mjesnim odborima orjenitranima prema turizmu zadnjih 5-6 subota u periodu travanja- svibanj. Mislimo da je ova priča uspjela- istaknuo je Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik.

Akcija je uspjela ako uzmemo u obzir da su ronioci izronili veliki broj vreća s bocama, ali i drugog smeća poput guma, ratkapa, šlapa... Akcija će imati pravi odjek ako građani shvate da za odlaganje takvog otpada postoje neka druga mjesta a ne more...

26. travanj 2024 03:53