StoryEditorOCM
ŠibenikVolonteri su dobrodošli

Sutra se organizira čišćenje podmorja i kopnenog pojasa Zablaća

Piše Katarina Rudan
19. svibnja 2017. - 12:45

- Prije dva vikenda smo započeli s akcijama čišćenja podmorja i kopnenog pojasa priobalnih i otočnih mjesnih odbora i gradskih četvrti. Pod gradskim kišobranom organiziramo ronilačke snage na čišćenju podmorja, ronioca JVP Šibenik i entuzijasta iz nekoliko ronilačkih klubova, pa čak i iz DVD Vodice, na koje se nadovežu mještani okupljeni oko mjesnih odbora i lokalnih turističkih zajednica.

Ovisno o odazivu, oni uz asistenciju Zelenila i Gradske čistoće na kopnu kose travu, uređuju okoliš i kupe smeće. Gradska čistoća usput očisti divlje deponije. Ovaj vikend očekujemo i angažman DVD Zablaće, kaže zamjenik šibenskog gradonačelnika i koordinator ovih aktivnosti mr.sc. Danijel Mileta.

Grad Šibenik je prije dvije godine kupio i motorni alat poput kresača visokih grana, motornih pila i motornih kosa za potrebe mjesnih odbora i gradskih četvrti koji se obilato koristi za ove aktivnosti, uključivo javne radove.
U organizaciji Turističke zajednice Krapanj-Brodarica i Mjesnih odbora Brodarice i Krapnja, a uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapanj-Brodarica, Šahovskog kluba Brodarica, Športsko-ribolovnog društva Brodarica, Kulturno-umjetničkog društva Spužvar, Eko udruge Brodarica-Krapanj, Osnovne škole Brodarica i velikog broja mještana očišćena je brodarička obalna linija i otok Krapanj.

Ekološka udruga Žir je uz pomoć Grada Šibenika prvom ovogodišnjom Zelenom čistkom dohvatila uvale otoka Žirja.
- Pozivaju se svi ljudi dobre volje da sutra u 9 sati dođu ispred nekadašnjeg noćnog kluba Midnight u centru Zablaća i sa sobom ponesu manji alat za uređenje okoliša poput grablji ili lopata, odnosno kariola. Nakon završetka aktivnosti, za sve sudionike je osiguran ručak, poručio je Mileta te dodao da se sudionici akcije čišćenja u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika obrate Mjesnom odboru Zablaće.

 

26. travanj 2024 10:27