StoryEditorOCM
ŠibenikVolonteri pridružite se

Sutra akcija čišćenja podmorja Grebaštice i kopnenog pojasa Krapnja i Žirja

Piše šibenski.hr
12. svibnja 2017. - 17:35


- Prošli vikend smo započeli, a ovaj nastavljamo, s akcijama čišćenja podmorja i kopnenog pojasa priobalnih i otočnih mjesnih odbora i gradskih četvrti. Ponovo pod gradskim kišobranom organiziramo ronilačke snage na čišćenju podmorja u vidu ronioca JVP Šibenik i entuzijasta iz nekoliko ronilačkih klubova, pa čak i iz DVD Vodice, na koje se nadovežu mještani okupljeni oko mjesnih odbora i lokalnih turističkih zajednica. Ovisno o odazivu, oni uz asistenciju Zelenila i Gradske čistoće na kopnu kose travu, uređuju okoliš i kupe smeće. Gradska čistoća usput očisti divlje deponije, rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika i koordinator ovih aktivnosti mr.sc. Danijel Mileta.

Grad Šibenik je prije dvije godine kupio i motorni alat poput kresača visokih grana, motornih pila i motornih kosa za potrebe mjesnih odbora i gradskih četvrti koji se obilato koristi za ove aktivnosti, uključivo javne radove.

Također, ovu subotu će se odviti i akcija čišćenja otoka Krapnja, koju će na licu mjesta voditi Turistička zajednica Krapanj-Brodarica te Mjesni odbori Brodarice i Krapnja, a koji su uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapanj-Brodarica, Šahovskog kluba Brodarica, Športsko-ribolovnog društva Brodarica, Kulturno-umjetničkog društva Spužvar, Eko udruge Brodarica-Krapanj, Osnovne škole Brodarica i velikog broja mještana kroz zadnji tjedan dana očistili brodaričku obalnu liniju.
U subotu i nedjelju Ekološka udruga Žir organizira prvu ovogodišnju Zelenu čistku uvala otoka Žirja koju Grad Šibenik potpomaže rukavicama i potrošnim materijalom za prikupljanje otpada.

- Čak tri istovrsne akcije čišćenja šibenskih plaža i obale ovaj vikend dokaz su kako se stvorila kritična masa ljudi koji shvaćaju kako bez zajedničkog i kontinuiranog angažmana ne možemo postići željene ciljeve. Ova lijepa priča zaštite i uređenja našeg okoliša je definitivno široko zaživjela. Srce mi je sada k'o kuća, kazao je Danijel Mileta.

 

20. travanj 2024 02:39