StoryEditorOCM
ŠibenikOceans of Hope

Jedriličari s multiplom sklerozom iz 15 zemalja na humanitarnoj regati u Šibeniku

Piše Sibenski.hr
12. svibnja 2017. - 12:22

Od 17. do 18. svibnja 2017. D-Marin Mandalina prvi će put ugostiti humanitarnu regatu "Oceans of Hope" i time se priključiti svjetski poznatom "Sailing Sclerosis" projektu. Ova regata nastala je u Danskoj i prva je cirkularna regata na svijetu čiji su sudionici osobe s multiplom sklerozom.

Mnoga su istraživanja već pokazala da postoje brojne prednosti fizičkih aktivnosti za bolesnike s MS-om, a cilj ovog projekta je naglasiti sve blagodati koje upravo jedrenje ima na njihovo zdravlje. Regata "Oceans of Hope" u prvi će plan tako staviti priču o tome što je sve moguće kada ljudi s kroničnim bolestima prevladaju svoje osobne izazove.

Novo poglavlje Hrvatske na svjetskoj jedriličarsko-humanitarnoj karti započet će 13. svibnja u Trogiru, a planirani završetak regate očekuje se 17., odnosno 18. svibnja u Šibeniku. U 10 regatnih brodova svoje će vještine u jedrenju pokazati sudionici u dobi od 18 do 70 godina iz čak 15 zemalja, među kojima su i Novi Zeland te Australija.

Po dolasku u Hrvatsku, sudionike regate će dočekati velika zabava uz roštilj u organizaciji D-Marin grupe, koja je već 2 godine ponosni domaćin Oceans of Hope regata u Turskoj i Grčkoj.

- Iznimno sam sretan što ćemo u suradnji s Dogus grupom ove godine nastaviti ovu divnu priču i u Hrvatskoj. Važno nam je da se svi sudionici osjećaju ugodno i dijelom fantastične "Oceans of Hope" obitelji, a Hrvatska je, uz bezrezervnu podršku koju dobivamo od D-Marin marina, idealno mjesto za postizanje tog cilja-kazao je Robert Munns, organizator "Oceans of Hope" regate.

20. travanj 2024 15:58