ŠEFICA RAZVOJNE AGENCIJE Mira Lepur: Euri iz Bruxellesa po mojim notama

ŠEFICA RAZVOJNE AGENCIJE

Ravnateljica Javne ustanove Regionalna razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur po mnogo čemu je zanimljiva osoba.
Njezin osebujan životopis svjedoči o tome da se kao profesorica klavira, nakon stečene diplome Sveučilišta u Zagrebu, otisnula u svijet na daljnje školovanje. Najprije na Richard Strauss Konservatorium u Münchenu, gdje je 2003. diplomirala na poslijediplomskom studiju klavira. Potom je iste godine u Francuskoj upisala te nakon dvije godine i završila studij međunarodnih odnosa na Institutu za međunarodne odnose Sveučilišta Marc Bloch u Strasbourgu. Akademski put na poslijediplomskom studiju multikulturalizma i međunarodnih odnosa završava 2007. Uredske poslove konzultantice u Općoj upravi za zapošljavanje i socijalne poslove Europske komisije u Bruxellesu zamijenila je prije godinu i pol dana ravnateljskim. Šibenik je bio njezin odabir.

– Krajem listopada 2015. došla sam na ovu dužnost i stvarno je obavljam sa žarom i strašću. Zaista mi je stalo da u Regionalnoj razvojnoj agenciji napravimo nešto dobro i da pridonesemo razvoju cijele Šibensko-kninske županije i svih gradova i općina. Mislim da sam uspjela pohvatati konce. Nekih prvih šest mjeseci bilo je malo istraživanja, upoznavanja s djelatnicima, međutim, smatram da je Agencija sada u dobrim tračnicama i da uspješno idemo naprijed – zadovoljno konstatira ravnateljica.

Dodaje kako i ona i njezini kolege imaju zaista puno posla. Javna ustanova, objašnjava, djeluje u svojstvu regionalnog koordinatora, budući da joj je prvenstvena zadaća pružanje podrške gradovima i općinama u županiji u pripremi, prijavi i provedbi projekata koji su financirani iz europskih fondova. Regionalna razvojna agencija ujedno je i institucija koja podupire poduzetničke inicijative, odnosno pruža usluge i pojedincima i tvrtkama.– Balansiramo, dakle, između te naše dvije podjednako važne zadaće. Zasigurno će ova druga u dogledno vrijeme biti još opsežnija ako nam pred europskim fondovima prođe projekt koji smo prijavili prošle godine. Riječ je o projektu Adriatic Business Centar, preko kojega želimo obnoviti nekih 1700 četvornih metara prostora u staroj zgradi u kompleksu tvornice TLM-a. Zaživljavanjem centra i zapošljavanjem novih ljudi želimo u pravom smislu postati potporna poduzetnička institucija i što više aktivnosti usmjeriti prema našim poduzetnicima koji to najviše trebaju – entuzijastično kaže Mira Lepur.

Napominje kako kroz Agenciju i sada tjedno prođe između 20 i 30 poduzetnika, kojima se u svim segmentima nastoji izići u susret i poduprijeti ih u poslovnim planovima. S obzirom na potražnju za uslugama, priznaje da je kapacitet te županijske institucije postao pretijesan i u smislu poslovnih kvadrata, baš kao i broja zaposlenika. Zato bi takozvani ABC centar bio više nego dragocjen.

Na primjedbu kako tako krhka dama uspijeva odraditi toliko posla i pomiriti sve raspršenije zadaće Regionalne razvojne agencije, Mira Lepur se nasmijala.
– Ne znam baš jesam li baš toliko krhka. Oni koji me znaju možda bi rekli upravo suprotno. Uspijevam se organizirati, koristim nove tehnologije, imamo i softvere za podjelu rada i praćenje dužnosti. Nas je u Agenciji trenutno 20, a vjerojatno ćemo se i širiti. Nije lako, ali uspijeva se.


Naslovnica Šibenik

Najčitanije

Pomozimo Frani Kneževiću Dramatična priča mladog Šibenčanina: Imam 32 godine i noćni ormarić pun lijekova. Dišem s 20 posto kapaciteta pluća, noge me više ne slušaju...Ipak, ne pada mi na pamet odustati od bitke za život, prije svega zbog mojeg petogodišnjeg sina

Dramatična priča mladog Šibenčanina: Imam 32 godine i noćni ormarić pun lijekova. Dišem s 20 posto kapaciteta pluća, noge me više ne slušaju...Ipak, ne pada mi na pamet odustati od bitke za život, prije svega zbog mojeg petogodišnjeg sina
- Imam 32 godine i noćni ormarić pun lijekova. Dišem s 20 posto kapaciteta pluća, noge me više ne slušaju...Ipak...
Dramatična priča mladog Šibenčanina: Imam 32 godine i noćni ormarić pun lijekova. Dišem s 20 posto kapaciteta pluća, noge me više ne slušaju...Ipak, ne pada mi na pamet odustati od bitke za život, prije svega zbog mojeg petogodišnjeg sina

Caritas je mnogim Šibenčanima jedini spas Dramatična ispovijest naše sugrađanke koja se već deset godina hrani u Pučkoj kuhinji: Radila sam četvrt stoljeća u TLM- u i poslije rata završila na birou. Kako preživjeti s 1500 kuna?

Dramatična ispovijest naše sugrađanke koja se već deset godina hrani u Pučkoj kuhinji: Radila sam četvrt stoljeća u TLM- u i poslije rata završila na birou. Kako preživjeti s 1500 kuna?
- Draga gospođo, da nije Caritasove pučke kuhinje ne znam kako bi živjeli! Neimaština me dotjerala na ova vrata....
Dramatična ispovijest naše sugrađanke koja se već deset godina hrani u Pučkoj kuhinji: Radila sam četvrt stoljeća u TLM- u i poslije rata završila na birou. Kako preživjeti s 1500 kuna?