StoryEditorOCM
ŠibenikAnketa

Doznajte koje festivale Šibenčani najviše prate

6. svibnja 2017. - 12:06



Ivana Lokas
, prodavačica:
– Prva asocijacija na šibenske festivale mi je Terraneo, ali njega više nema. Osim Međunarodnog dječjeg festivala, više ne bih znala nijedan nabrojiti. Ne pratim tu scenu. Ne zanima me!



Tijana Mašina,
umirovljenica:
– Šibenik je grad festivala, nema sumnje. Dalmatinska šansona, Međunarodni dječji festival, ima još nekih za mlade... i, meni najdraži, Off Jazz & Blues, koji slušam sa svog balkona!



Đejn Matulja
, referentica:
– Nekako su najprepoznatljiviji Šansona i Terraneo. Masu je mladih dolazilo na Terraneo, više je ljudi bilo u gradu, donosilo je to i novac. Šteta što se taj festival ugasio, premda sve ima dobru i lošu stranu.



Milan Jakšić Bimbo
, umirovljenik:
– Pratim Off festival, prije Dječji festival, Šansonu od Viljca, povremeno FALIŠ. Bio je slogan da je Šibenik grad festivala. Ali što to znači uopće? Koliko bi neki grad trebao imati festivala da se tako nazove!



Srđan Belamarić
, profesor povijesti:
– Terraneo i SuperUho su u turističkom smislu od Šibenika napravili ono što je danas. Po njima je Šibenik bio prepoznatljiv u Hrvatskoj i svijetu, svi ostali festivali u tom su smislu prateći i bez Terrranea i SuperUha mogli bi se i ugasiti.

26. travanj 2024 06:21