StoryEditorOCM
ŠibenikVelika čistka

Volonteri – sutra ste dobrodošli na Jadriju i Brodaricu u akciju čišćenja podmorja i okoliša

Piše šibenski.hr
5. svibnja 2017. - 19:33


Volonterske akcije čišćenja podmorja šibenskih plaža, obale i okoliša u organizaciji Grada Šibenika održat će se u subotu 6.svibnja na Jadriji i Brodarici.

- Kako smo prije dvije godine imali odličan efekt, čišćenje podmorja ponovo organiziramo pod gradskim kišobranom. Na samo čišćenje podmorja, koje odrađuju ronioci JVP Šibenik i entuzijasti iz nekoliko ronilačkih klubova, se nadovezalo stanovništvo koje je uz asistenciju Zelenila i Gradske čistoće na kopnu uređivalo okoliš i kupilo smeće. Gradska čistoća je usput očistila nekoliko divljih deponija. Planiramo da tako bude i ove godine, rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika i koordinator ovih aktivnosti  Danijel Mileta.

Iako nekolicina stanovnika Jadrije kroz proljeće samoinicijativno uređuje dio pomorskog dobra, to nije dovoljno. U dogovoru s predsjednikom Mjesnog odbora definiran je termin i obuhvat ovogodišnjih radova koji će najviše ovisiti o odazivu mještana. Ronioca će biti 7 do 8.

Ovu subotu će se održati akcija čišćenja kopnenog pojasa brodarice Brodarice, koju će na licu mjesta voditi Turistička zajednica Krapanj/Brodarica. Kako je brodarička obalna linija duga tri kilometra, potrebno je puno vrijednih ruku, a za očekivati je da će se na Brodarici i Krapnju radovi podijeliti u više dana, kako se organiziralo i proteklih godina. Vatrogasci iz DVD Brodarica/Krapanj su se već bacili na posao.

- Moram naglasiti kako su se stanovništvo i udruge Brodarice i Krapnja pokazali najagilnijima, najaktivnijima i najbolje organiziranima, te su poprilično podigli letvicu ovih volonterskih aktivnosti, izdvojio je Mileta.

Grad Šibenik je prije dvije godine kupio i motorni alat poput kresača visokih grana, motornih pila i motornih kosa za potrebe mjesnih odbora i gradskih četvrti koji se obilato koristi za ove aktivnosti, uključivo javne radove.

 

23. travanj 2024 18:34