StoryEditorOCM
ŠibenikU Solarisu otvoreno Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Martina Dalić govoreći o Agrokoru prizivala stabilnost: Da je gospodarska situacija povoljna govori podatak da imamo 27 tisuća nezaposlenih manje (FOTO)

Piše Šibenski.hr
5. svibnja 2017. - 12:23

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić sinoć je u hotelu Ivan u Solarisu svečano otvorila XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu.

Prigodnim govorom na svečanom otvorenju obratio se župan Goran Pauk koji je izrazio zadovoljstvo što se ovo najveće okupljanje hrvatskih gospodarstvenika i poduzetnika opet održava u Šibensko-kninskoj županiji u gradu Šibeniku.

„Šibensko-kninska županija kontinuirano u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta osigurava znatna financijska sredstva u provedbi programa poticanja malog gospodarstva. Samo smo za subvencioniranje kamatne stope i osiguranje jamstvenog potencijala poduzetnicima u protekle četiri godine izdvojili oko 8 milijuna kuna što je rezultiralo porastom broja zaposlenih u protekle tri godine“, kazao je župan Goran Pauk te dodao kako je Šibensko-kninska županija kao i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije uvijek na raspolaganju pružiti poduzetnicima i informacije vezane za mogućnost korištenja sredstava Europske unije što je i jedan od ciljeva ovoga savjetovanja.

„Cijenim vaše napore u nastojanju da očuvate svako radno mjesto, proširite poslovanje i ostanete konkurentni na zahtjevnom tržištu čime značajno doprinosite razvoju gospodarstva Šibensko-kninske županije, te vam želim mnogo poslovnih i osobnih uspjeha“-poručio je župan poduzetnicima.

Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i se osvrnula na aktualnu političku situaciju, te na drugu aktualnu temu u zemlji, situaciju u Agrokoru. Kazala je da je stabilnost važna pretpostavka za hrvatsko gospodarstvo, te da je gospodarska situacija pozitivna o čemu svjedoči podatak da je u Hrvatskoj u travnju 27 000 nezaposlenih manje u odnosu na isto razdoblje 2016.godine.

Priznanja najboljim poduzetnicima i obrtnicima dodijeljena su u 9 kategorija i to za: najboljeg mikro poduzetnika- Posavac-prozori i vrata d.o.o. , najbolji mali poduzetnik Toner d.o.o., najbolji srednji poduzetnik – Prostoria d.o.o. , najbolji veliki poduzetnik – Omco Croatia d.o.o., najbolja poduzetnica – Olival d.o.o. , najbolji izvoznik-Sobočan Interijeri d.o.o., najbolji inovativni poduzetnik – Shovel d.o.o., najbolji obrtnik – Josip Pleško Obrada metala i trgovina, te najbolji mladi poduzetnik Urban mobility d.o.o.

Među brojnim gostima bili su i Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Čorić, ministar rada i mirovinskog sustava, župan krapinsko –zagorski Željko Kolar, te gradonačelnici i načelnici Šibensko-kninske županije.

Svečanost su uveličali klapa Babalubam, Nina Kraljić koja je otpjevala himnu, a svoje plesno umijeće pokazao je najtrofejniji plesni par Hrvatske - Ištvan Varga i Gabrijela Pilić.


 

25. travanj 2024 18:57