StoryEditorOCM
ŠibenikPrognoza vremena

Nakon kiše danas, sunčan i topao vikend

28. travnja 2017. - 11:25

Slabija ili jača kiša praćena jugom i jugoistočnjakom, uz razmjerno visoke temperature zraka od 17-20 stupnjeva C pratit će nas danas cijelog dana na šibenskom području.
Vikend će srećom, biti sunčan, s minimalnim naoblakama u pojedinim razdobljima i s osjetno nižim jutarnjim temperaturama, oko 10 stupnjeva, dok će po danu biti razmjerno visokih 18 stupnjeva, sa slabijim sjevernim vjetrom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Lijepo i suho vrijeme nastavit će se u ponedjeljak, u utorak se očekuju kišna dnevna razdoblja, slično u srijedu i četvrtak, s vjetrom promjenjivog smjera, istočnog i jugozapadnog.
Za pomorce: na području srednjeg Jadrana danas će puhati jugoistočnjak brzine 14-28, mjestimice do 32 čvora. Vjetar će od sredine dana na sjevernom dijelu područja, zatim postupno i na preostalom dijelu slabjeti i okretati na jugozapadnjak, zatim i na sjeverozapadni vjetar 8-18, samo mjestimice do 22 čvora. More 3-4, ponegdje 4-5, prema kraju dana i noću u smirivanju. Vidljivost 10-20 km, ponegdje oko 5 km zbog sumaglice. Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima s grmljavinom.


 

23. travanj 2024 12:38