StoryEditorOCM
ŠibenikBravo za Saru Cvitan

Učenica prvog razreda šibenske OŠ Jurja Šižgorića pobjednica likovnog natječaja Hrvatske vatrogasne zajednice u kategoriji nižih razreda

Piše Katarina Rudan
27. travnja 2017. - 14:24


Na natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice za predškolski i školski uzrast u kategorijama za najbolji likovni, literarni i foto uradak 2016./2017., učenica prvog A razreda šibenske Osnovne škole Jurja Šižgorića Sara Cvitan pod mentorstvom Helene Šarić, pobjednica je likovnog natječaja u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda.



Njezin rad najboljim je ocijenilo Povjerenstavo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Damir Novak (karikaturist), Berislav Hengl (predsjednik Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku aktivnost), Vanda Radetić-Tomić (gl. urednica časopisa "Nazovi 193"), Nina Francetić (gl.urednica časopisa "Vatrogasni vjesnik") i Anita Čolak (stručna savjetnica za informiranje i nakladništvo). Na natječaj je iz ukupno 18 županija stiglo 928 likovnih, 34 literarna rada te gotovo stotinu fotografija.

U četiri kategorije odabrano je 12 najboljih radova pri čemu prednjači Varaždinska županija sa čak 4 rada, Međimurska sa 2 te po jedan rad iz Grada Zagreba, Koprivničko-križevačke, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Primorsko-goranske te Bjelovarsko-bilogorske županije.

Hrvatska vatrogasna zajednica pobjednicima će prigodne nagrade uručiti na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a 3. svibnja 2017. koja će se održati u Kazalištu lutaka Zadar, a povodom proslave Dana vatrogastva.

- Hrvatska vatrogasna zajednica svake godine raspisuje likovni, literarni i foto natječaj za predškolski i školski uzrast s ciljem razvoja svijesti o opasnostima od požara, ali i u svrhu popularizacije vatrogastva. Svake se godine broj radova povećava, kao i kvaliteteta radova. Često ostajemo zatečeni koliko je neka ideja inovativna, a njezina izvedba razrađena. Hvala svima koji su sudjelovali na našem natječaju s nadom da će u njemu sudjelovati i sljedeće godine, rekla je Nina Francetić iz Hrvatske vatrogasne zajednice i dodala kako je od ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrovitelj natjecanja.



 

26. travanj 2024 07:36