StoryEditorOCM
ŠibenikTour prohujao Šibenikom

Kristijan Đurasek zasad vodeći, u Zadar 200 biciklista stiže oko 17 sati

20. travnja 2017. - 20:52

Treća od šest etapa međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia – Race trough the natural beauty“ prošla je šibenskim područjem i gradom nešto poslije 16 sati, otkada je ponovno uspostavljeno uobičajeno prometovanje šibenskim ulicama i pojedinim dionicama državnih cesta. Dvije stotine natjecatelja koji su prekjučer krenuli iz Osijeka, a u sedlima će biti ukupno 1043 kilometra do 24. travnja, pri prolasku šibenskom Poljanom sokolilo je stotinjak građana.

Zbog sigurnosti prometa i sudionika utrke koja je ne samo vrhunska sportska manifestacija, već i odlična turistička reklama Hrvatskoj, policija je odredila alternativne pravce prometovanja na državnoj cesti D 58 Lepenica – Šibenik i na D 8, Šibenik-Drage. Tim su dijelovima prometnica mogli voziti jedino biciklisti, a zbog utrke koja se u trećoj od ukupno šest etapa danas vozila od Imotskog do Zadra, i Šibenčani su se zakratko morali odreći i uobičajenih parkirališta, te je policija od sinoć upozoravala o zabrani parkinga na dijelu Ulice S. Radića od raskrižja s ulicom Put Gimnazije na Vanjskome.

To je naime, bio najuži dio trase vožnje biciklista kroz Šibenik. U Zadar bi trebali stići oko 17 sati, a zasad vodi Kristijan Đurasek, domaći biciklist.
Ovogodišnje izdanje "Tour of Croatia" najatraktivnije je dosad jer donosi vrhunska uzbuđenja, poput čak dva uspona na Učku tijekom pete etape i cilj na vrhu Sveti Jure (1762 metara) na Biokovu, što je dosad najveća visinska točka na Tour of Croatia.
Ništa manje nisu atraktivne ni druge etape čiju ljepotu Hrvatska šalje tv mrežama u čak 177 zemalja svijeta.



 

24. travanj 2024 00:25