StoryEditorOCM
ŠibenikAjme nama

Ulica Sarajevska u najužem centru Šibenika kao iz ratnog Sarajeva

13. ožujka 2017. - 22:58


Ulica jest Sarajevska, ali nije ovo ratno Sarajevo pa da bi se gradskoj upravi mogle tolerirati rupe na cesti, kao da još padaju granate i da s okolnih brda prijeti pogibelj od Mladićevih topova i tenkova. Ovo je turistički Šibenik, njegov najuži centar, iza stare pošte, tik koji metar do rive i željezničkog kolodvora, a ove rupe na asfaltu su ni manje ni više nego – sramota.

Gospodo gradski oci, očinski vas molimo – pokrpajte ovo. Što prije. Nemate što čekati jer to ionako nećete raditi od svojih, nego od naših novaca.



A u Sarajevskoj ulici nije samo asfalt nego su i žardinjere kao iz ratnog Sarajeva. U njima umjesto njegovanog i održavnog cvijeća, samoniklo raste kojekakva travuljina i svakojaki brseč, o čemu smo več pisali, i skretali pažnju nadležnima.

Ali Siniša Burić, direktor 'Zelenila', nositelj brojnih visokih inozemnih i domaćih priznanja za iznimna dostignuća u razvoju gospodarstva – jedno mu je uručio svojedobno i Nadan Vidošević u ime HGK – očito teško primjećuje takve prizemne stvari. Jesmo i mi neki – njega Amerikanci zovu u Kanzas City da im objasni kako uspješno voditi tvrtku, a mi ga tu – već drugi put – tarmajemo s nekin pitarima. A bude li opet uzalud, i treći ćemo!
 

25. travanj 2024 14:19