StoryEditorOCM
ŠibenikKoncert za gladnu djecu

Za Marijine obroke večeras se sviralo i pjevalo u šibenskom kazalištu(FOTO)

Piše Katarina Rudan
24. veljače 2017. - 00:00

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku večeras je održan četvrti po redu humanitarni koncert za Marijine obroke u
organizaciji Osnovne škole Murterski škoji Murter i Grada Šibenika. Oni koji su na koncert došli, kupnjom ulaznice po cijeni od 20 kuna, učinili su veliko djelo. Na koncertu su nastupili: Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji, Ženska klapa Karmel Turanj, Ženska klapa Oršulice Vodice, Klapa Solaris, M.S.A.Q. (Mate Skračić Adaptive Quartet), Mandolinski orkestar HKUD-a Tribunj, VIS Duet Šibenik i Tea Slavica.




Podsjetimo, međunarodni humanitarni projekt Mary’s Meals pokrenuo je 2002.godine škotski humanitarac Magnus MacFarlane-Barrow s ciljem da se djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta osigura jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja – u školi, omogućujući im tako školovanje i izlaz iz siromaštva. On i njegovi prijatelji naišli su na potporu dobrih ljudi iz drugij država Europe i svijeta, pa dana Marijini obroci svakodnevno hrane preko 1.187.000 školske i predškolske djece u 13 najsiromašnijim zemalja Afrike, Azije Južne Amerike i Istočne Europe.



U srpnju 2009. godine osnovana je Hrvatska udruga Marijini obroci sa sjedištem u Zagrebu, koja danas – zahvaljujući dobrim ljudima - osigurava topli obrok za 11.000 djece u Malaviju, Beninu, Liberiji i Ekvadoru. Nedavno je, zahvaljujući dobrotvorima iz Hrvatske, u osnovnoj školi Hozin u Beninu otvorena 10. školska kuhinja "Dalmacija, Hrvatska" u kojoj se svakodnevno priprema obrok za 750 djece.




 

18. travanj 2024 23:09