StoryEditorOCM
ŠibenikKad smo već srušili dimnjake

Šibenik zove svjetsku internet generaciju u krilo svoje

2. veljače 2017. - 20:14

O izgledima da Šibenik i Hrvatska s realizacijom projekta "Trokut" uskoro postanu jedno od najzanimljivijih mjesta na svijetu kada je riječ o startup projektima i suradnji zajednice poduzetnika globalne "milenijumske" generacije danas su u Urbanom centru Šibenik govorili gradonačelnik Željko Burić, autor projekta Boris Šurija i Matija Bumbak, pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo.

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo "Trokut" procijenjen na 27 milijuna kuna iz europskih fondova, bit će smješten u Mandalini do postojećeg poduzetničkog inkubatora, uz budući studentski kampus na prostoru nešto većem od 2 tisuće četvornih metara.

Svakako poticajno okruženje za naraštaj "milenijumovaca" iz cijelog svijeta, jedine prave svjetske internet generacije od 20-30 godina koja zahvaljujući digitalnoj tehnologiji pokreće projekte i poslove u tzv. start up tvrtkama, radi, bogati se i ostvaruje svoje snove, u svakom trenutku povezana s cijelim svijetom, kazao je Boris Šurija.

Taj naraštaj poduzetnika istodobno voli i uživati, ne poznaje pojam klasičnog godišnjeg odmora, već se rad i hedonizam u njihovom životnom stilu svakodnevno isprepleću.

Zato će im budući Centar Trokut ponuditi ono što je projektant nazvao Holiwork, kombinaciju posla i odmora u mediteranskom okruženju sunca, mora i grada koji se turistički ubrzano razvija.

-Ovdje će imati mogućnost raditi i trošiti, to će biti šibenska kuća za današnje digitalno društvo, naglašava Šurija. Iznoseći motive za ovaj projekt, podvukao je da ga muči što u Hrvatsku svi dolaze radi sunca i mora, a mladost odavde u svijet odlazi da bi radila. Neka nam onda dolaze da bi ostvarili svoje poduzetničke snove, strasti i zanos da mogu biti bolja verzija sebe samih.

U gradskoj upravi uvjereni su da će ovaj projekt nastao u suradnji sa zagrebačkim poduzetnilčkim inkubatorom glatko proći ocjenu europskih fodova, a realizacija bi počela naredne godine, kazao je Matija Bumbak.

Gradonačelnik Burić podsjetio je na tri stupa razvoja Grada Šibenika važna njegovoj gradskoj upravi. To su razvoj turizma, visokog školstva i gospodarstva, no isključivo utemeljenog na suvremenim tehnologijama u što se projekt "Trokut" savršeno uklapa.
-Tko ne uhvati taj razvoj, bit će osuđen na stagnaciju i propast, zaključio je Burić.








 

25. travanj 2024 06:56