StoryEditorOCM
ŠibenikPOZIV MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Izložba o Anni Frank opet u Tehničkoj školi nakon što Belamarić i HERMES izglade nesuglasice

28. siječnja 2017. - 12:09

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva Josipa Belamarića ravnatelja škole i predstavnike udruge HERMES da međusobno izglade nesuglasice i prijepore te u Tehničkoj školi Šibenik u što skorije vrijeme, kao što su prethodno dogovorili, ponovno upriliče izložbu „Anne Frank - povijest za sadašnjost”. U tom slučaju nužno je u međusobnoj komunikaciji temeljitije se upoznati s ciljevima i ključnim porukama izložbe, navodi se u priopćenju objavljenom na službenoj stranici ministarstva.
U svezi s njegovanjem kulture sjećanja, Ministarstvo podsjeća na Rezoluciju Europskog parlamenta od 2. travnja 2009. o europskoj savjesti i totalitarizmu kojoj je cilj prevladavanje naslijeđa totalitarizama. Rezolucija jasno ukazuje na to kako užareno pamćenje i nesporazumi povijesti mogu biti „gorivo isključive politike“.
Ujedno, Ministarstvo poziva sve odgojno-obrazovne ustanove i djelatnike, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost, da se u duhu pomirenja, u ovakvim i sličnim situacijama, oslobodi ideoloških prijepora. Valja usmjeriti svoj pogled prema univerzalnim i trajnim vrijednostima koje poučava prerana smrt kako Anne Frank tako i tolikih drugih nevinih žrtava tijekom triju totalitarizama. Europa je iskusila kako na tim vrijednostima graditi bolji i pravedniji svijet.






















 

26. travanj 2024 20:48