StoryEditorOCM
ŠibenikStudentske stipendije za 30 Šibenčana

Bilo za plaćanje doma ili kao štednja- 700 kuna dobro dođe (FOTO)

4. siječnja 2017. - 14:10

Lucija Zaninović studira istraživačku matematiku, na prvoj je godini PMF-a u Zagrebu i jedna je od tridesetoro šibenskih studenata koji su danas u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića s gradonačelnikom Željkom Burićem potpisali ugovor o jednogodišnjem stipendiranju kao najuspješniji na natječaju koji je raspisao Grad Šibenik.
- Moje studiranje ne opterećuje previše obiteljski budžet, te će ovih 700 kuna mjesečno biti moja štednja, kazala nam je Lucija.
Njezina kolegica Ana Rak, studentica novinarstva stipendiju će drugačije trošiti i bit će joj ispomoć za plaćanje studentskog doma u Zagrebu, a slično je i s ostalima.

Stipendija Grada Šibenika dobrodošla je pomoć, a gradonačelnik Željko Burić nada se da će se svi oni danas- sutra vratiti u svoj grad i znanje uložiti u njegov razvoj, kako im se obratio u pozdravnoj riječi s najljepšim željama za uspjehom u životu i studiranju.

- Grad Šibenik nastavlja tradiciju stipendiranja svojih studenata i to mi je svakako drago, a ono što nije, jest što velika većina vas odlazi studirati u druge sredine, unatoč činjenici da je Šibenik studentski grad, s jasnim putem ka formiranju vlastitog sveučilišta i izgradnju studentskog kampusa, istakao je Burić. 
 

25. travanj 2024 11:14