StoryEditorOCM
Regijabogati dosjei

Velika policijska akcija u Hercegovini: U Posušju uhićeni pripadnici automafije zbog pokušaja krijumčarenja ljudi

Piše vijesti sd
3. svibnja 2023. - 06:38

Članovi kriminalne grupe koji su poznati po krađi automobila, a neki su se dovodili i u vezu sa ubojstvom sarajevskih policajaca, uhićeni su tijekom u Posušju, u susjednoj BiH, u velikoj policijskoj akciji sprečavanja krijumčarenja ljudi, javlja klix.ba.

U noći s petka na subotu, u mjestu Čubrina, službenici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje osam turskih državljana. Zaustavljena su dva automobila u kojima su se nalazile četiri osobe s područja Pala i Sokoca iz kriminalnog miljea, a koje su otprije dobro poznate policiji.

Riječ je o Milošu Obradovu (1998. godište) protiv kojeg je pokrenuta i istraga zbog ubojstva sarajevskih policajaca, ali je prekinuta zbog nedostatka dokaza, a u međuvremenu su optužene tri osobe - Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, koji su navodno svi članovi iste kriminalne grupe.

Osim Obradova, uhapšeni su i Stefan Samadžija, Slobodan Samardžija i ženska osoba inicijala B.B.

Članovi ove ekipe, na čijem je čelu navodno Srećko Trifković, optužen u akciji "Volan", dovode se u vezu sa nizom teških krađa, ali i likvidacija. Sarajevska policija te državni službenici su tijekom više istraga otkrili brojne informacije o ovoj grupi, a očekuje se da će barem dvije započete istrage dobiti svoj pravosudni epilog s obzirom na to da je suđenje u tijeku, podsjeća klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:53