StoryEditor
Politikaodgovorio i grmoji

Branko Bačić: Ovih 76 ruku je iznimno stabilna vladajuća većina. Ćorić nije nikakav uteg Vladi, iako je bio u Kovačevićevom klubu

Piše PSD.
8. listopada 2020. - 13:19
Damjan Tadić/Arhiv/Cropix

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, komentirao je podnošenje Interpelacije o radu Vlade RH u svezi projekta vjetroelektrane Krš-Pađene, a osvrnuo se i na prozivke iz stranke Fokus koja traži smjenu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, javlja N1.

"Pretpostavljam da će te dvije navodne interpelacije biti na razini uratka kojim su pokušali osnovati protuustavno i protuzakonito istražno povjerenstvo vezano za rad pravosudnih institucija i sigurnosnog sustava. Očito svjesni da im to ne prolazi, pokušavaju otvoriti neke druge teme. Mene čudi da je oporbi trebalo šest mjeseci da dođe sebi. Nakon te afere su održani izbori, na kojima je uvjereno pobijedio HDZ. Tijekom kampanje, a i sada smo se očitovali o svim aspektima te afere i jasno govorili da želimo da se svi elementi i navodi koji se u javnost iznose, a vezuju se uz tu aferu dođu pred pravosudna tijela. Ovih 76 ruku je iznimno stabilna vladajuća većina koju ovakvi jeftini pokušaji rušenja neće na nikakav način narušiti", poručio je Bačić oporbi i dodao da će pričekati da dobiju obje interpelacije da ih pažljivo prouče.

Osvrnuo se i na izjave Mostovog Nikole Grmoje koji je na N1 televiziji kazao da ima dokaze da je predsjednik Vlade Andrej Plenković zapovijedao DORH-u

"Ja bih ga podsjetio da je tu hrabrost mogao iskazati prije svega 15 dana. Prije 15 dana na posljednjem glasovanju raspravljali smo o skidanju imuniteta Nikoli Grmoji. Naime, on je do jučer tvrdio da ima saznanja i činjenice prema kojima je Ranko Ostojić naložio PNUSKOK-u da prati i nadzire Božu Petrova. Kada je Ostojić podignuo tužbu, Nikola Grmoja se poput malog miša sakrio u saborski prostor i nije čak došao niti na raspravu već se hrabro branio statusom imuniteta. Priče o Grmoji više nemaju smisla", rekao je Bačić.

Ministar Tomislav Ćorić bio je i u Klubu Dragana Kovačevića, pa se i njegovo ime vezuje uz aferu.

"Tomislav Ćorić nije nikakav uteg vladi", poručio je Bačić i rekao da od oporbe očekuje da jasno obrazloži za što je točno odgovoran Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 16:03