StoryEditor
Hrvatskadr. Sanja Jakelić

Ravnateljica Opće bolnice Šibenik: Nemamo zaraženog osoblja, samo je dvoje pacijenata na liječenju od Covida, ali smo spremni i za crni scenarij

16. listopada 2020. - 15:24
Sanja JakelićNikolina Vuković Stipaničev/Arhiv/Cropix

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije trenutno se liječi samo dvoje oboljelih od Covida-19, ali se očekuje da bi uskoro moglo biti još pacijenata, budući je u domu za starije i nemoćne 'Cvjetni dom', zaraženo 18 štićenika.

- Trenutno imamo otvoren samo jedan Covid odjel u bolnici, i na njemu 24 kreveta, no u vrlo kratkom vremenu možemo otvoriti još dva paviljona s još toliko kreveta. Ako bude potrebe to ćemo učiniti, no važno je reći da bi u tom slučaju morali preraspodijeliti zdravstveno osoblje što znači da bi liječenje od drugih bolesti bilo reducirano. Nadamo se da do toga crnog scenarija neće doći – kaže nam ravnateljica šibenske Opće bolnice dr. Sanja Jakelić.

Za liječenje pacijenata sa teškim simptomima Covida u šibenskoj bolnici je na raspolaganju četiri respiratora, a po potrebi, kaže Sanja Jakelić, na odjel se mogu prebaciti i oni iz redovnog pogona gdje imaju sedam fiksnih i pet mobilnih uređaja.

Što se tiče zdravstvenih djelatnika, U OB Šibenik trenutno nema oboljelog medicinskog osoblja.

Od početka epidemije koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, testirano je nešto više od 9.500 osoba. Pozitivne testove na COVID-19 imalo je njih 553 ili 5,8 posto od ukupnog broja testiranih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 01:33