StoryEditorOCM

Prodajom vina u rinfuzi osigurava se kontinuitet i kvaliteta proizvodnje

Piše Stanislav Soldo
5. srpnja 2020. - 18:00

Službeni podatak navodi da se u svijetu 38 posto ukupne proizvodnje vina proda u rinfuzi.
Međutim, u Hrvatskoj do sada nije bio običaj da se vino prodaje u rinfuzi. Procjena je da je možda riječ o prometu od skromnih jedan posto rinfuznog vina od ukupne prodaje. U krizi donekle uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, zagrebačka tvrtka “Vinolog” pokreće otkup viškova rinfuznog vina. Prodaja vina u rinfuzi važna je kao regulator kvalitete i količine i cijene vina svake vinarije. Primjerice, strane vinarije iz vodećih vinskih zemalja, kao što su Italija i Španjolska, prodaju veliku većinu vina u  rinfuzi te tako kontroliraju kvalitetu svoga brenda iz berbe u berbu i zaliha. Ono što je bolje uvijek ide u brend i uvijek je dostatna količina na stanju, pa i u lošijim godinama, čime se o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:00