Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatska‘AJTE DOMA!

Policija opkolila Jarun, čini se da je gotovo s masovnim okupljanjem na zagrebačkom moru! Što se u Splitu čeka?

Piše Jutarnji
20. ožujka 2020. - 14:46
Nema više labavo

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović jutros je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao kako se mjere uglavnom provode, ali da ima i neodgovornog ponašanja.

''Pojačano ćemo kontrolirati provedbu mjera. Policija će češće i više patrolirati, pogotovo na onim mjestima gdje se okuplja veći broj građana te će apelirati na nužnost da se ne okuplja veći broj građana'', kazao je ministar, kako prenosi Jutarnji.

Sudeći po fotografijama koje su novinari Jutarnjeg lista danas snimili na Jarunu, policija je počela provoditi ono što je jutros najavio ministar. Naime, na 'zagrebačkom moru', koje je ovih dana bilo puno ljudi, snimljeni su brojni pripadnici MUP-a.

O mogućnosti zatvaranja Jaruna jučer smo razgovarali s Marinkom Tomićem, ravnateljem ustanove Upravljanje sportskim objektima.

- Jarun, kao i Bundek i druga mjesta te vrste u Zagrebu, su javna površina, zbog čega ih zatvoriti može jedino Stožer civilne zaštite. Mi se maksimalno trudimo da toaleti i ostale zone za koje brinemo budu u vrhunskom stanju - rekao nam je Tomić.

- Pozivamo sve ljude koji dolaze na jezero ili dalje idu u prirodu da se drže preporuka epidemioloških službi, da se ne približavaju jedni drugima i nipošto se ne dodiruju. Mogu šetati, ali bi trebali držati distancu, objašnjava.

image
Nema više labavo
#OSTAJEMDOMA#JARUN#ZABRANA OKUPLJANJA#KORONAVIRUS#ZAGREB

Izdvojeno