StoryEditorOCM
Hrvatskanaši bez soliranja

Ljude nije briga tko je proizveo cjepivo, nego je li ono sigurno. Zašto onda nismo naručili učinkovitu rusku vakcinu, kao što je to učinila Mađarska?!

Piše PSD
8. veljače 2021. - 12:41
Hungarian Prime Minister Viktor Orban (L) and Croatia's Prime Minister Andrej Plenkovic speak ahead of a dinner at a European Union (EU) summit at EU Commission Headquarters in Brussels on May 28, 2019. (Photo by YVES HERMAN/POOL/AFP)Yves Herman

"Cjepivo ne može biti političko pitanje. Može se birati između zapadnih i istočnih cjepiva jedino u slučaju kad ga se ima dovoljno na tržištu".

Rekao je to desničarsko-populistički mađarski premijer Viktor Orban s kojim se demokratski nastrojen svijet neće složiti u milijun drugih pitanja, no oko ovoga hoće. Jasno je da Orban solira i želi biti Putinov igrač, a Plenković se uzda u EU, no ljude nije briga tko je proizveo cjepivo nego im je važno je li ono učinkovito i sigurno.

A Europa je u ovom najvećem imunizacijskom svjetskom poduhvatu u povijesti čovječanstva zaostala pa sad imamo situaciju da su u europskim zemljama u prosjeku dvije osobe cijepljene na svakih 100, dok je to primjerice u Velikoj Britaniji 10, u SAD-u 7, a u Izraelu čak 43. Uz to, EU naglasak je stav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:49