StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetublažene poruke

Osnovana nova Facebook grupa Pravda za Filipa: 'Već nas ima preko 15.000, jer ljudima je dosadilo da ih ponižavate i omalovažavate'

Piše A. B. K.
14. siječnja 2020. - 13:06

Facebook grupa "Pravda za Filipa" koja je u kratko vrijeme skupila 20.000 članova ukinuta je jučer popodne, no u međuvremenu je već otvorena nova koja već ima preko 15.800 članova, a među njima je i poznati odvjetnik Branko Šerić koji bi trebao preuzeti obranu trostrukog ubojice Filipa Zavadlava.

Prva grupa podrške koja je nastala na dan trostrukog ubojstva prijavljena je i ugašena nakon niza negativnih komentara o tome kako se u njoj veliča i slavi nasilje.

Administratori su jasno naznačili kako ta grupa podržava "Filipa koji je dana 11.1.2020. napravio veću uslugu Splitu nego šta je policija napravila u zadnjih 30 godina".

Također u grupi se tvrdilo da je Filip Zavadlav napravio za grad više "nego sva četiri zadnja splitska gradonačelnika zajedno".

Zbog takvih komentara, pozivanja na nasilje i glorificiranja mladog ubojice s nesretnom obiteljskom pričom, grupa je zatvorena, a nova koja je osnovana jučer znatno je ublažila svoje poruke.

Za razliku od prve Facebook grupe "Podrška za Filipa" koja je bila otvorena, nova grupa je privatna i njezin sadržaj mogu vidjeti samo članovi.

U informacijama u grupi stoji:

- Ova grupa ne podržava nasilje već podržava prevenciju svakog nasilja i institucionalnu zaštitu građana kako ne bi dolazilo do uličnih obračuna. Nakon što je u niti dva dana grupa okupila 20.000 članova, srušena je jer nekome ne odgovara da ljudi javno i masovno izražavaju nezadovoljstvo ... Osnovana je nova grupa istog naziva u koju pozivamo sve koji smatraju da je odgovornost za scene nasilja na institucijama države, blagim kaznama, toleriranju nasilja, pasivnosti policije i sporosti i neučinkovitosti sudstva. Grupa se zove "Pravda za Filipa" jer je subotnji masakr na splitskim ulicama posljedica totalnog sloma pojedinca prepuštenog sebi samom, od stresnog odrastanja u teško disfunkcionalnoj obitelji gdje je zakazao CZS, do suočavanja s narko-mafijom koja je reketarila i maltretirala njega i njegovu obitelj dok konačno nije došao do ruba i pukao."

Jedan od administaratora napisao je:

"Nije nam cilj da se vučemo po medijima ili privlačimo ikakvu pažnju, nego dosadilo nam je gledati kako "mi" obični smrtnici živimo u strahu i drugim sličnim stvarima dok tatini sinovi i ostali u tim kategorijama prolaze bez packe.
Mi na ovome ne stajemo, izbrišite ovu bit ce nova napravljena i sve tako u krug pa ćemo vidjeti tko će prvi popustiti!
Već nas ima preko 15 000 jer LJUDIMA je dosadilo da ih ponižavate i omaložavate.
Dosta je bilo ! FILIPE DO KRAJA !!!"

25. travanj 2024 17:27