StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetudarac ispod pojasa

Mladi konzervativac jednom se izjavom odrekao zaštitnika: Plenković ga je lansirao u Europski parlament i omogućio mu plaću veću od 6000 eura, a pogledajte kako mu je Ressler danas vratio

Piše Anita Belak-Krile
10. siječnja 2020. - 21:49

Kad je lanjskoga proljeća mladog Karla Resslera stavio na čelo HDZ-ove liste na europskim izborima, na predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića sručila se lavina žestokih kritika.

Prigovaralo mu se da je sastavio listu karijerista i lojalista, a HDZ-ovci na terenu su se zgražali.

Gunđalo se kako je zanemario mnoge iskusne članove stranke koji su dobrano izderali đonove po terenu te da je široj javnosti potpuno nepoznatog mladog političara bez bilo kakvog iskustva lansirao s funkcije osobnog asistenta izravno u Bruxelles gdje ga čeka neto plaća od 6000 eura te niz drugih povlastica.   

Šeksovog posinka Karla Resslera je Plenković postavio i na čelo HDZ-ove skupine koja je radila na novome Statutu stranke, a mladi konzervativac dobio je prvo mjesto na listi iako se prije EU izbora nikad nije okušao ni na jednim izborima.

Budući je šef HDZ-a stavio svoj stranački i politički autoritet na kušnju zbog Resslerove kandidature bilo je posve očekivano da će mladi političar kojemu je omogućio sjajno političko i materijalno napredovanje biti među prvima koji će u unutarstranačkim izborima za predsjednika podržati upravo Andreja Plenkovića.

No, to se nije dogodilo.

U današnjem gostovanju na N1 televiziji, na pitanje novinara tko je njegov favorit na nadolazećim unutarstranačkim izborima Ressler nije dao konkretan odgovor.

- Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu službeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom – uvijeno je kazao Ressler.

Upitan podržava li smjer u kojem Andrej Plenković vodi HDZ, odgovorio je: "U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bianco podršku od nikoga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku – zaključio je Ressler.

Na izravnu konstataciju voditelja Igora Bobića, da ispada da se upravo odrekao svog zaštitnika Andreja Plenkovića, Ressler je počeo pričati o unutarstranačkim procesima koji tek slijede, a na pitanje hoće li se sam kandidirati, odgovorio je da hoće vjerojatno u nekom obliku.

24. travanj 2024 17:46