StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHrvatsko predsjedanje EU

Hrvatska i EU politička elita na koncertu u HNK-u: Grabar-Kitarović, Plenković,  Von der Leyen, Bozanić... Viđen i Manolić

Piše Šibenik.hr
9. siječnja 2020. - 20:56

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji supruga Jakova stigla je u zgradu HNK u Zagrebu na svečani koncert povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Predsjednicu je ispred HNK dočekao predsjednik Vlade Andrej Plenković, a na pitanja novinara nisu odgovarali, piše Jutarnji list.

Koncert je počeo točno u 19 sati, njime ravna ugledni dirigent Ivan Repušić, a nastupaju će orkestar, zbor i solisti Opere HNK u Zagrebu.

Nacionalni prvaci opere, među kojima su i Dubravka Šeparović Mušović te Tomislav Mužek, uzvanicima izvode arije iz najpoznatijih svjetskih i domaćih djela.

Koncertu prisustvuju svi povjerenici Europske komisije zajedno s predsjednicom Ursulom von der Leyen. U HNK je stigao i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, brojni saborski zastupnici, ministri u hrvatskoj Vladi, kardinal Josip Bozanić, strani diplomati akreditirani u RH, a viđen je i Josip Manolić.

Nakon koncerta povjerenici Europske komisije, članovi hrvatske Vlade i predsjednik Sabora, ukupno oko 100 uzvanika, odlaze na svečanu večeru koju u svom Uredu organizira predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Svečani program vodi Jadranka Đokić, a nakon njezine uvodne riječi prisutnima se obratio hrvatski premijer Andrej Plenković.

19. travanj 2024 13:14