StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAPOKON ZIMA

Ako vas nerviraju ova južina i ekstremno visoke temperature, imamo dobre vijesti: velika promjena vremena stiže tik pred Božić!; Pogledajte detaljnu prognozu po dalmatinskim gradovima i kontinentu

Piše R. N.
20. prosinca 2019. - 10:57

I u sljedećih nekoliko dana vrijeme u Dalmaciji bit će toplo i kišovito.

Međutim, tijekom blagdana, osobito na Božić, temperatura će se ipak značajnije spustiti te će, ako se obistini sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda, vrijednosti ipak biti bliže prosječnima za prosinac. 

Na Badnjak bi u Dalmaciji moglo biti i malo kiše, a najviša dnevna temperatura bit će oko deset stupnjeva. Još niža temperatura na obali bit će tijekom Božića, kad će najviša dnevna biti oko sedam, osam stupnjeva.

U Zagori će za Badnjak i Božić biti hladno, a temperature će biti oko nule. Na kontinentu će za vrijeme blagdana zahladnjenje biti još intenzivnije, ali bez značajnijih oborina.

Gore u našoj galeriji pogledajte prognozu po dalmatinskim gradovima i kontinentu. 

– Na Jadranu se južina, time i razmjerno toplo vrijeme, nastavlja sve do nedjelje. U nedjelju će jako i olujno jugo i južni vjetar naglo okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, već prijepodne na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana, a do večeri i na krajnjem jugu. Osim što će biti vjetrovito, bit će i kišovito, pa će osobito za vikend biti obilnih i izraženih pljuskova praćenih grmljavinom.

Početkom blagdanskog tjedna i dalje će biti vjetrovito, no stabilnije i svježije. Na kopnu u nastavku tjedna povremeno će biti kiše, osobito u subotu i nedjelju, kad će je biti posvuda. Petak i subota bit će još dosta topliji od uobičajenog, no u nedjelju će s okretanjem vjetra na sjeverni početi stizati hladniji zrak pa će ipak biti malo svježije.

Početak idućeg tjedna bit će stabilniji, a mjestimice će se noću temperatura spustiti i ispod nule – prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

23. travanj 2024 12:43