StoryEditorOCM

Završio je štrajk, sutra počinje nastava: 'Pregovori su okončani, postignut je kvalitetan kompromis'

Piše JL
2. prosinca 2019. - 17:33

16:22 - Pregovori su okončani, postignut je kvalitetan kompromis koji od sutra ujutro omogućuje prekid štrajka, izjavio je premijer Plenković na press konferenciji nakon sastanka s prosvjetnim sindikatima.

Prvi korak je povećanje koeficijenta za 3 posto od 1. prosinca. Drugo povećanje za 1 posto bit će 1. lipnja, a dodatnih 2 posto bit će isplaćeno od 1. siječnja 2021. godine, rekao je premijer.

15.05 - Jutarnji list je neslužbeno doznao da će premijer Andrej Plenković danas obznaniti završetak štrajka!

14:22 Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec danas je izjavio da neće biti potrebno izjašnjavanje nastavnog osoblja o prihvaćanju Vladine ponude i prekidu štrajka u školama

"Sindikalna tijela donose odluke i o tome ćemo izvijestiti premijera", izjavio je Mihalinec uoči sastanka predstavnika prosvjetnih sindikata i Vlade.

"Hoće li sutra biti nastave u školama, znat ćemo nakon razgovora", rekla je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Sa strane Vlade na sastanku sudjeluju premijer Andrej Plenković, njegov savjetnik Zvonko Kusić, te ministri Ivan Malenica, Blaženka Divjak i Josip Aladrović.

26. travanj 2024 07:20