StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetštrajk ide dalje

Sindikati odbili Vladinu ponudu, 89 posto članova reklo je 'ne': 'Ne mislimo se cjenkati, želimo veće koeficijente'

Piše JL
29. studenog 2019. - 12:21

11:11 Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenih u srednjim školama objavio je službene i konačne rezultate izjašnjavanja među članovima o ponudi Vlade za povećanje plaća. U srednjim školama od 14.046 zaposlenih se odazvalo se više od 12.400 zaposlenih, a njih 88,93 posto je odbilo ponudu Vlade.

- Zaposleni su poručili da se ne misle cjenkati, poručio je Branimir Mihalinec, javlja Jutarnji list.

----------------------------

11:03 Na upit kada će biti novi sastanak vezano za pregovore oko plaća u prosvjeti, premijer Andrej Plenković je uočio proglašenja rezultata referenduma rekao: 'Vidjet ćemo, moram prvo čuti od sindikata rezultate'.

Na pitanje hoće li biti neka nova ponuda za prosvjetare, Plenković je rekao: 'To ćemo nakon sastanka'.

- Ako krenem putem neracinalnog zaduživanja, u svim segmentima ćemo osjetiti korake nazad, to bi trebali svi razumjeti, ne samo prosvjetari. Ako promijenim trend, neće biti dobro ni za koga. Rješenje koje smo ponudili je jako dobro. Ljudi na sastanku, mislim da su imali osjećaj da mogu vjerovati ovoj vladi, poručio je.

----------------------------

Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat zaposlenih u srednjim školama objavit će u 11 sati službene i konačne rezultate izjašnjavanja među članovima o ponudi Vlade za povećanje plaća.

Jutros oko 8 sati Sindikat Preporod objavio je da nastavlja sa štrajkom nakon što je u osnovnoškolskim ustanovama 5793 ili 87,43%, a u srednjoškolskim ustanovama 2543 ili 89,38% članova odbilo ponudu Vlade.

Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod, poručio je danas da je sve upućivalo na ovakav ishod, nakon svega što se dogodilo i nakon jalovih razgovora u Vladi.

- Nastavlja se štrajk i izvjesno je da će nas brzo pozvati iz Vlade kako bi čim prije moglo doći do korekcije ponude.

19. travanj 2024 15:13