StoryEditorOCM

Šibensko- kninski župan apelirao na sindikalne čelnike: Prekinite štrajk! Evo kako je objasnio svoj zahtjev

19. studenog 2019. - 12:46

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk u utorak je apelirao na sindikalne čelnike da prekinu štrajk u školama jer je, ističe, Vlada već dala maksimum učiteljima i nastavnicima u trenutku prijetnje još jedne globalne krize.

"U trenutku kada se najavljuje još jedna globalna kriza, povećanja osnovice koja su obećana nastavnicima nisu samo izraz uvažavanja, već krajnji mogući realni pomak koji se u tom smjeru može napraviti", navodi Pauk u priopćenju na prvi dan općeg štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

Poručuje da promjena koeficijenata nije i ne smije biti "ad hoc" odluka, već ozbiljan pomak koji će biti u potpunosti usklađen i s mogućnostima centralne države i s unaprjeđenjem obrazovnog sustava.

Stoga, smatra, štrajk obrazovnih radnika u ovom trenutku, imajući u vidu rezultate koje je već postigao, postaje opterećenje za normalnu organizaciju obrazovnog procesa, za školske kalendare i obaveze učenika.

Pauk napominje kako nitko ne dvoji da je obrazovanje važno te podsjeća da Hrvatska zajednica županija već godinama izražava svoju spremnost za reformom školstva, pogotovo u svjetlu županija kao osnivača većine obrazovnih ustanova.

"Čini se da smo u cjelokupnom demokratskom procesu borbe za prava zaposlenih, borbu za bolje, modernije i kvalitetnije obrazovanje gurnuli u drugi plan. A to nikako ne smije biti tako", zaključuje Pauk.

22. travanj 2024 21:16