StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZavršio u bolnici

Aleksandar Vučić hitno hospitaliziran, savjetnica tvrdi da je stabilno; Oglasio se Vulin: 'On je vrlo hrabar i snažan, ali ne vodi računa o zdravlju...'

Piše M.K.S.
16. studenog 2019. - 15:09

Samo dan nakon što je otkazao dolazak u Zagreb na skup Europskih pučana, srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću je pozlilo. U petak je hitno prevezen na Vojno-medicinsku akademiju. Zbog, kako je službeno priopćeno, kardiovaskularnih problema.

-Zdravstveno stanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno, ali se zbog predostrožnosti još nalazi na VMA – izjavila je Tanjugu u subotu ujutro Vučićeva savjetnica Suzana Vasiljević.

Vrlo se brzo oglasio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, izrazivši nadu da će se Vučić brzo oporaviti.

- Siguran sam da će biti sve u redu i to zato što je Aleksandar Vučić jak i tvrdoglav, a ne zato što sluša liječnike. Vučić potraži pomoć samo kad mora, ali se brže nego što bi mu i jedan liječnik savjetovao vrati na posao – izjavio je Vulin. Dometnuvši da je Vučić „veoma hrabar i snažan čovjek“, ali da „ne vodi računa o svom zdravlju“.

-Liječnici mu mogu prići samo na proslavama i službenim događajima. Mnogo radi, malo spava i malo se odmara – dijagnosticirao je uzroke Vulin.

Beogradski mediji već su ranije izvještavali da Vučić ima visoki tlak, često viši od 200. Otuda i njegovi konstantni problemi sa srcem, posebno kada je izložen pojačanom stresu. Zbog njih se liječio i u Moskvi.

Ovoga tjedna Vučić je, po svemu sudeći, bio „zamoljen“ od vrha europskih pučana da se suzdrži od dolaska u Zagreb. Osim toga, u utorak se neplanirano susreo sa francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, koji je očito pokušao posredovati između njega i kosovskog predsjednika Hasima Tachija oko pitanja Kosova.

Vučiću je pozlilo i 2015. nakon susreta sa tadašnjim ministrom vanjskih poslova Njemačke Frank-Walterom Steinmeierom. Nisu se složili oko sankcija Rusiji zbog Putinovog upada na Ukrajinu. Svojedobno zbog zdravstvenih problema nije prisustvovao potpisivanju ugovora o "Beogradu na vodi". Prije sedam godina završio je u bolnici zbog iscrpljenosti, a u prosincu 2011. zbog visokog tlaka.

17. travanj 2024 23:12