's njim će se pričati' Plenkovića žestoka poruka Đakiću: Ukidanja Dana antifašističke borbe ne dolazi u obzir! Taj blagdan je uvrstio Tuđman, tako će i ostati!

's njim će se pričati'

Premijer Andrej Plenković jutros se pred zgradom Vlade, odgovarajući na novinarska pitanja, osvrnuo na dolazak Aleksandra Vučića u Zagreb. Plenković je kazao da je Vučić pozvan, ali je laž da će držati govor u saboru. Dodao je i da ne zna hoće li Vučić doći, piše Index.

Premijer se osvrnuo i na amandman saborskog Odbora za veterane da Dan antifašističke borbe ne bude praznik, istaknuvši kako to ne dolazi u obzir dodavši kako je tu riječ o detuđmanizaciji jer je taj praznik uveo Franjo Tuđman.

Odbor za veterane traži da Dan antifašističke borbe više ne bude praznik, žele promijeniti i naziv jednog spomendana

Milanović: Vidim da neki pametnjakovići žele ukinuti Dan antifašističke borbe. Za ljubav čijih prljavih strasti opet dijelite građane?! Evo tko je prvi izišao s tom idejom​

"Treba stati na kraj detuđmanizaciji i unutar HDZ-a", rekao je Plenković, piše Index.

Naime, na čelu spomenutog odbora je HDZ-ov Josip Đakić.

"Taj je blagdan uvrstio Tuđman, tako će i ostati. To nije politika predsjedništva, nacionalnog vijeća ni tijela stranke", rekao je Plenković, dodavši kako će se s Đakićem pričati.

Naslovnica HrvatskaSvijet

Najčitanije