StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVOLJA ZA ŽIVOTOM

Dino Ljutić ne odustaje od borbe za svoju bolesnu suprugu: Iznos koji nam je potreban nećemo uspjeti prikupiti, pomozite nam da barem platimo vježbe...

Piše PSD, Nina Glučina Ramadža
5. studenog 2019. - 13:12

Dino i Ana Mari iz Zagreba trebaju pomoć. Tijekom druge trudnoće sa sinom Matiasom, prije nešto više od dvije godine, 38 -godišnjoj Ana Mari, majci dvoje djece, je dijagnosticiran tumor dojke s metastazama po cijelom tijelu.

Suprug Dino, podrijetlom iz Benkovca, s adresom u Zagrebu, kaže da je najviše stradala kralježnica. Od 2017. godine, kada se rodio Matias, Ana Mari su liječnici prognozirali najgore, međutim jaka volja za preživljavanjem je i dalje drži na životu.

Jedan je kralježak potpuno “pojeden”, a drugi načet. Prognoze su bile takve da se govorilo da će, ako preživi, biti biljka i s invaliditetom.

Nakon hitnog carskog poroda, mali Matias je rođen kao neurorizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja, danas je pod svakodnevnom kontrolom liječnika, ali dobro.

Ana Mari je uspjela preživjeti, primarna bolest je pod kontrolom ali pojavili su se novi problemi i to u obliku epileptičnih napadaja i to po nekoliko puta dnevno koji su prerasli u neepileptičke psihogene koji iziskuju dodatna istraživanja i liječenje u Hrvatskoj.

- Skupljamo novac za kognitivnu neurorehabilitaciju koju bi team stručnjaka radio u Hrvatskoj. Vanjske klinike tu nam ne mogu pomoći jer se radi o vježbama koje se izvode na hrvatskom jeziku tako da, nažalost, ovisimo o ovoj jednoj ponudi.

U tih minimalnih godinu dana vježbanja bi bili uključeni neurolozi, logopedi, fizijatri, fizioterapeuti, psiholozi, psihijatri. Samo želim da ona što duže i kvalitetnije boravi uz svoju djecu... - kazao je za 'Slobodnu' suprug Dino prije mjesec dana.

Tumor je bio zaustavljen i u fazi je mirovanja.

- Liječnici su zadovoljni jer su ga zasad zaustavili, a prognoze nam više ni ne daju - kazao je suprug.

Iako su se nadali da bi mogli skupiti 800 tisuća kuna koje su im bile potrebne za troškove liječenja, nakon dva mjeseca akcije njihova očekivanja su se promijenila...

- 800 tisuća kuna koliko smo planirali nećemo skupit... U dva mjeseca smo skupili 45 tisuća kuna i sve smo ih već potrošili na suplemente koje naručujemo iz SAD-a - kaže Dino.

Cijela obitelj je neizmjerno zahvalna svima koji im pomažu o ovim najtežim trenucima života, te se nadaju da će se sad ponovno naći dovoljno ljudi dobrog srca koji će im pomoći da skupe novce za vježbe koje su nužne njegovoj supruzi, napominje Dino.

Za sve koji žele pomoći otvoren je žiro račun posebnih namjena na koji se prikupljaju sredstva:

HR9423400093112557332, DINO LJUTIĆ

PBZGHR2X (za inozemne uplate) 

23. travanj 2024 21:10