StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettragedija na Atlantiku

Pomorci na društvenim mrežama masovno dijele koordinate za spas posade 'Bourbon Rhodea': 'Podržite nadu njihovih obitelji'

Piše PSD
26. listopada 2019. - 00:03

Od tragedije potonuća tegljača za opskrbu „Bourbon Rhode“ u Atlantiku sutra će biti točno mjesec dana. 

U suradnji s obitelji kapetana Dina Miškića portal Pomorac.net poziva sve pomorce bilo na moru ili na kraju da podijele najnovije koordinate za koje kažu da su dobili od ljudi iz struke i "na taj način još jednom, svi zajedno, udružimo snage i pokušamo ono od čega je većina institucija digla ruke da probamo pronaći splavi u kojima bi mogli biti pomorci s 'Bourbon Rhodea'", piše Pomorac.net.

A  19,5°N 050°W

B  20,8°N 046°W

C  19,3°N 042°W

D  14,5°N 042,5°W

E  14,0°N 048°W

"Kako je cijela javnost bila udružena prilikom potpisivanja peticije koju su na društvenim mrežama pokrenuli prijatelji kapetana Dina Miškića okupljeni u grupi Bourbon Rhode Rescue i složna kada se u kampanji prikupljao novac za podizanje zrakoplova, tako vas sada sve pozivamo da proslijedite koordinate koje će možda značiti spas za članove posade 'Bourbon Rhodea' iz nemilosti Atlantskog oceana.

Ovim putem apeliramo na sve da podijele, proslijede svojim kolegama, poznanicima, prijateljima, članovima obitelji koji navigaju u tom području da obrate pažnju ne bi li uočili neki znak koji bi upućivao na mogućnost pronalaska tih ljudi. Nada umire posljednja, a vjera je ona koja drži njihove obitelji u iščekivanju bilo kakve informacije. Vi, pomorci, ste ti koji možete jednim klikom podržati to svjetlo nade koje još uvijek gori u sedam obitelji.

Budite tu za njih jer i sami znate koliko more surovo zna biti i kako je teško boriti se s njime. Proslijedite, podijelite i podržite nadu obitelji koji čekaju da im se njihovi najmiliji vrate", piše u tekstu koji ne na Facebooku u nekoliko sati podijeljen više od sto puta.

20. travanj 2024 14:03