StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIJATELJI KAPETANA MIŠKIĆA NE ODUSTAJU

Pokrenuta Go Get Funding kampanja - skuplja se novac za privatnu potragu na Atlantiku

Piše Šibenski.hr
8. listopada 2019. - 12:40

Prijatelji šibenskog kapetana Dina Miškića pokrenuli su Go Get Funding kampanju 'Help us find Bourbon Rhode Crew lost in the Atlantic' kako bi prikupili sredstva za privatnu potragu, s kojima bi se pojačale snage koje tragaju za nestalim pomorcima, i tako uvećali šanse za njihov što skoriji pronalazak.

“Večeras smo oduševljeni dokazima da su hrvatske institucije u koje smo od početka vjerovali poduzele sve u njihovoj moći kako bi se potraga za 7 pomoraca nestalih na Atlantiku, među kojima je i naš Dino Miškić, ipak nastavila u narednim danima. Prema izjavi predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, gdina Siniše Orlića, u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u, uz brod ALP Striker koji se priključio prije nekoliko dana, traganje će vršiti i jedan avion francuske mornarice, te će se provoditi analiza satelitskih snimki. Zahvaljujemo na podršci svim medijima i oko 40.000 potpisnika peticije – bez kojih ovo ne bi bilo moguće.
Nadalje, obzirom da protok vremena ne ide u prilog pomorcima izgubljenima na Atlantiku; odlučili smo pokrenuti i Go Get Funding kampanju kako bismo prikupili sredstva za privatnu potragu. Cilj privatne potrage bit će pojačati snage koje tragaju i tako uvećati šanse za što skoriji pronalazak 3 splavi i povratak našeg Kapetana i njegove posade doma. U narednim danima sve svoje snage usmjerit ćemo u pronalazak kompanija koji imaju resurse potrebne za pretragu na moru. S tim u svezi, molimo sve koji imaju informacije, preporuke i kontakte za takve subjekte da nas kontaktiraju na e-mail: bourbonrhode.rescue@gmail.com - stoji u objavi koju potpisuje Bourbon Rhode Rescue Tim: Sebastian Latocha, Maja Sulje, Anita Perkov Kalebota, Milica Štrkalj, Đurđa Vrljević Šarić, Ines Latocha, Srđan Kalebota, Ivana Gulin i Marijana Kedžo Miškić.

18. travanj 2024 09:31