StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpotraga je službeno obustavljena

Plenković odgovorio na apel obitelji šibenskog kapetana: Izražavam empatiju i razumijevanje, ali ova potraga je, koliko shvaćam bila do sada najveća na tako velikom području

Piše PSD
5. listopada 2019. - 20:13

Premijer Andrej Plenković odgovorio je na apel obitelji nestalog pomorca, piše N1. 

Obitelj kapetana Miškića apelira na Grabar Kitarović i premijera Plenkovića: Pomozite nam! Učinite sve da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca!

"Vidio sam poruku, izražavam prije svega empatiju i razumijevanje članovima obitelji nestalog pomorca, ono što znamo, znamo da smo cijelo vrijeme u kontaktu sa francuskim vlastima.

Naše veleposlanstvo u Parizu je na dnevnoj bazi više puta i tražilo informacije, dobivalo, prosljeđivalo o svim elementima koji su se dogodili oko potonuća broda.

Područje koje je pretraživano snagama francuskog i američkog zrakoplovstva u smislu površine veliko je kao dvije Hrvatske. Nažalost ta se nesreća dogodila praktički na sredini Atlantskog oceana.

Imamo informaciju da je potraga tim sredstvim stala, ali to ne znači da bilo koji komercijalni brod koji će proći tim područjem nema obvezu motriti.

U stalnoj smo komunikaciji s obitelji i francuskim vlastima, nastavit ćemo to, međutim, kažem, ovaj pothvat koji je napravljen bio je, koliko shvaćam, najveća potraga takvih razmjera na tako velikom području do sada", komentirao je, kako javlja N1, premijer Plenković apel obitelji nestalog pomorca. Za njim i njegovim kolegama potraga je i službeno obustavljena.

26. travanj 2024 22:16