StoryEditorOCM

Obitelj nestalog šibenskog pomorca uputila apel premijeru i predsjednici: Iskoristite svoj utjecaj kako bi se nastavila potraga do pronalaska preostale tri splavi

Piše šibenski.hr
5. listopada 2019. - 15:11

Nakon što je u petak navečer objavljena infromacija kako je prekinuta potraga za sedam nestalih pomoraca s broda Bourbon Rhode među kojima je i šibenski kapetan Dino Miškić, službenim priopćenjem oglasila se i obitelj Miškić. Njihovo priopćenje donosimo u cjelosti:

- Obitelj Miškić šokirana je nakon službene objave skandalozne i sramotne odluke o prestanku potrage za 7 nestalih članova posade broda Bourbon Rhode, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić. Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacije kako će se za 3 preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalazak preživjelih. Tri splavi nisu nađene – a potraga je obustavljena nakon samo 7 dana!

S time se ne možemo niti ćemo pomiriti! Apeliramo na Premijera, Predsjednicu i cijelu Vladu Republike Hrvatske da nam pomognu u ovoj borbi za nadu i za pronalazak prave istine o nesreći koja je uništila život 14 obitelji! Molimo da u ovoj mučnoj situaciji iskoristite sav svoj utjecaj kako bi se potraga nastavila do pronalaska 3 splavi. Kao predstavnici vlasti, molimo Vas - učinite sve što je u Vašoj moći da se dozna cijela istina i da se ovakva tragedija više nikada ne ponovi u obitelji niti jednog hrvatskog pomorca!- zaključuje u svom apelu obitelj Miškić.

25. travanj 2024 02:45